Italien

Såhär bokar du färjor från Italien till Capraia

Det finns för tillfället bara en rutt mellan Italien och Capraia som traffikeras av 1 färjerederi – Toremar. Livorno till Capraia Island färjeöverfarten traffikeras flera gånger per vecka med en beräknad seglingstid från ca 2 timmar 45 minuter.

Fastän vi har varit noga med att informationen på den här sidan ska vara korrekt, så rekomenderar vi att ni tittar efter aktuella tider och priser för den här Italien Capraia överfarten mellan Livorno och Capraia Island, då frekvens och restid kan variera.

Italien-Capraia-färjekarta

Klicka här för karta

Färjor från Italien till Capraia

Om Italien:

Av alla europeiska länder är Italien kanske det svåraste att klassificera. Det är en modern, industrialiserad nation. Med känsla för mode och stil då många designer ligger i täten med varje säsongs mode. Italien är också ett Medelhavsland med många fina kuster och stränder.

Italienarna är starkt familjeinriktade med betoning på de traditioner och ritualer i den katolska kyrkan som trots en växande skepsis bland landets ungdom dominerar fortfarande människornas liv i landet.

Italien blev bara en enad stat år 1861 och med ett resultat då italienarna ofta känner mer lojalitet till sin region än nationen som helhet - något som framtyder i köket, dialekter, landskapen och ofta varierande levnadsstandard. Det finns också naturligtvis landets enorma kulturarv - provinsenToscana har ensamt mer klassificerade historiska monument än något annat land i världen. Det finns stora rester av det romerska riket över hela landet och särskilt i huvudstaden Rom. Varje region behåller sin egen heliga konstnärlig tradition.

När ni åker till Italien måste ni prova de riktiga italienska matträtterna så som pizza och pasta!

Om Capraia:

Den italienska ön Capraia är en del av den toskanska skärgården, ungefär sextio två kilometer från kusten i Livorno.

Med vulkaniskt ursprung, är Capraia den tredje största av ö kedjan, efter Elba och Giglio, ön mäter nitton kvadratkilometer och når fyra hundra sextio sex meter över havet. Trots sin lilla storlek, har det en nationalpark och ”Marine Sanctuary status”, erbjudande en hel del för naturälskare .

En av de enastående egenskaperna är en övergiven straffkoloni , som kännetecknas av torn på bergstoppar och förödande byggnader, som bäst uppskattas längs en naturskön kust vandring. Andra kulturella attraktioner inkluderar en historisk by, som lokalt kallas "Paese", och de fantastiska skaldjursrestauranger över hela ön.

Om man letar efter en plats utanför allfartsvägarna under din toskanska semester, bör Capraia toppa listan. Det är lätt att nå med färja från Livorno, med många rutter som erbjuds varje vecka.