Färja från Livorno till Capraia Island

Livorno Capraia Island-rutten går mellan Italien och Capraia. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Toremar. Färjor avgår upp till 9 gånger vecka med en resetid på ca 2 timmar 45 minuter.

Färjetrafiken på Livorno Capraia Island-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Livorno och Capraia Island

  • Toremar
    • 9 avgångar per vecka 2 tim 45 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Livorno Capraia Island

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Livorno Capraia Island-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Livorno

Livorno är en stad och hamn som ligger på i liguriska havet på den västra kusten i Toscana i Italien. Den nya Venedig-distriktet i staden har behållit mycket av sin ursprungliga gatunät och arkitektur inklusive dess broar, smala gränder, adelsmänshus och nätverk av kanaler som används för att ansluta sina lager till hamnen. Staden har många neo-klassiska byggnader, parker, museer och kulturinstitutioner. Museo Mascagnano innehåller minnessaker, dokument och operor av den store kompositören Pietro Mascagni, som bodde i staden. Varje år spelas några av hans operor raditionellt under lyriska musiksäsongen, som organiseras av den traditionella teatern i Livorno.

Livorno är den tredje största hamnen på den västra kusten av Italien och erbjuder många tjänster, från lastfrakt till passagerarfärjor. Hamnen har moderna faciliteter inklusive rullstolsramper och toaletter och dusch för resenärer. Den har också barer, restauranger, passagerar service kiosker, ett konferenscenter, banker och många ytterligare tjänster. Från hamnen finns det färjeförbindelser till Bastia, Olbia, Golfo Aranci, Cagliari och Tunisien.

Guide till Capraia Island

Capraia (Isola di Capraia) är en liten italiensk ö belägen utanför Toscana. Den har en skyddad nationalparkstatus, och är extremt oförstörd med ett rikt djurliv. Med sluttningsstigar och härlig utsikt, är Capraia en populär destination för vandrare och naturälskare. Öns klippiga vikar är populära bland badare och det finns båtturer tillgängliga för dem som vill utforska kusten. Capraia ligger cirka 34 mil utanför västkusten i Italien och är 7km lång och 5km på det bredaste stället. Den västra kusten av ön är brant och stenig medan den östra stranden, där hamnen ligger ner till havet har mildare kullar och dalar. Capraias två städer är hamnen (Porto) och den historiska byn (officiellt Capraia Isola, allmänt kallad lokalt som Paese, eller by). Byn ligger på en udde, klustrade vid foten av en fästning, Forte di San Giorgio, som byggdes för att försvara sig mot piratattacker. På en udde nedanför byn finns ett vakttorn och ett pittoreskt övergivet kloster.

Capraia är anslutet med dagliga färjor från den toskanska hamnen i Livorno.