Livorno till Capraia färja

Livorno Capraia rutten ansluter Italien med Capraia ö. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Toremar. Det finns överfarter upp till 9 gånger vecka med en resetid från ca 2 timmar 45 minuter.

Livorno Capraia seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Livorno - Capraia färjerederier

  • Toremar
    • 9 Avgångar per vecka 2 tim 45 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Livorno Capraia

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Livorno Capraia är en bil och 2 passagerare.

Livorno guide

Livorno är en stad och hamn som ligger på i liguriska havet på den västra kusten i Toscana i Italien. Den nya Venedig-distriktet i staden har behållit mycket av sin ursprungliga gatunät och arkitektur inklusive dess broar, smala gränder, adelsmänshus och nätverk av kanaler som används för att ansluta sina lager till hamnen. Staden har många neo-klassiska byggnader, parker, museer och kulturinstitutioner. Museo Mascagnano innehåller minnessaker, dokument och operor av den store kompositören Pietro Mascagni, som bodde i staden. Varje år spelas några av hans operor raditionellt under lyriska musiksäsongen, som organiseras av den traditionella teatern i Livorno.

Livorno är den tredje största hamnen på den västra kusten av Italien och erbjuder många tjänster, från lastfrakt till passagerarfärjor. Hamnen har moderna faciliteter inklusive rullstolsramper och toaletter och dusch för resenärer. Den har också barer, restauranger, passagerar service kiosker, ett konferenscenter, banker och många ytterligare tjänster. Från hamnen finns det färjeförbindelser till Bastia, Olbia, Golfo Aranci, Cagliari och Tunisien.

Capraia guide

Capraia (Isola di Capraia) är en liten italiensk ö belägen utanför Toscana. Den har en skyddad nationalparkstatus, och är extremt oförstörd med ett rikt djurliv. Med sluttningsstigar och härlig utsikt, är Capraia en populär destination för vandrare och naturälskare. Öns klippiga vikar är populära bland badare och det finns båtturer tillgängliga för dem som vill utforska kusten. Capraia ligger cirka 34 mil utanför västkusten i Italien och är 7km lång och 5km på det bredaste stället. Den västra kusten av ön är brant och stenig medan den östra stranden, där hamnen ligger ner till havet har mildare kullar och dalar. Capraias två städer är hamnen (Porto) och den historiska byn (officiellt Capraia Isola, allmänt kallad lokalt som Paese, eller by). Byn ligger på en udde, klustrade vid foten av en fästning, Forte di San Giorgio, som byggdes för att försvara sig mot piratattacker. På en udde nedanför byn finns ett vakttorn och ett pittoreskt övergivet kloster.

Capraia är anslutet med dagliga färjor från den toskanska hamnen i Livorno.