COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Livorno - Capraia är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Italien till Capraia

Rederier som åker mellan Livorno och Capraia

    • 8 Sailings Weekly 2 hr 45 min
    • Get price

Färja från Livorno till Capraia

Livorno Capraia-rutten går mellan Italien och Capraia. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Toremar. Färjor avgår upp till 8 gånger vecka med en resetid på ca 2 timmar 45 minuter.

Färjetrafiken på Livorno Capraia-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Livorno

Livorno är en stad och hamn som ligger på i liguriska havet på den västra kusten i Toscana i Italien. Den nya Venedig-distriktet i staden har behållit mycket av sin ursprungliga gatunät och arkitektur inklusive dess broar, smala gränder, adelsmänshus och nätverk av kanaler som används för att ansluta sina lager till hamnen. Staden har många neo-klassiska byggnader, parker, museer och kulturinstitutioner. Museo Mascagnano innehåller minnessaker, dokument och operor av den store kompositören Pietro Mascagni, som bodde i staden. Varje år spelas några av hans operor raditionellt under lyriska musiksäsongen, som organiseras av den traditionella teatern i Livorno.

Livorno är den tredje största hamnen på den västra kusten av Italien och erbjuder många tjänster, från lastfrakt till passagerarfärjor. Hamnen har moderna faciliteter inklusive rullstolsramper och toaletter och dusch för resenärer. Den har också barer, restauranger, passagerar service kiosker, ett konferenscenter, banker och många ytterligare tjänster. Från hamnen finns det färjeförbindelser till Bastia, Olbia, Golfo Aranci, Cagliari och Tunisien.


Guide till Capraia

Capraia (Isola di Capraia) är en liten italiensk ö belägen utanför Toscana. Den har en skyddad nationalparkstatus, och är extremt oförstörd med ett rikt djurliv. Med sluttningsstigar och härlig utsikt, är Capraia en populär destination för vandrare och naturälskare. Öns klippiga vikar är populära bland badare och det finns båtturer tillgängliga för dem som vill utforska kusten. Capraia ligger cirka 34 mil utanför västkusten i Italien och är 7km lång och 5km på det bredaste stället. Den västra kusten av ön är brant och stenig medan den östra stranden, där hamnen ligger ner till havet har mildare kullar och dalar. Capraias två städer är hamnen (Porto) och den historiska byn (officiellt Capraia Isola, allmänt kallad lokalt som Paese, eller by). Byn ligger på en udde, klustrade vid foten av en fästning, Forte di San Giorgio, som byggdes för att försvara sig mot piratattacker. På en udde nedanför byn finns ett vakttorn och ett pittoreskt övergivet kloster.

Capraia är anslutet med dagliga färjor från den toskanska hamnen i Livorno.