Giglio

Såhär bokar du färjor från Giglio till Italien

Det finns för tillfället bara en rutt mellan Giglio och Italien som traffikeras av 1 färjerederi – Toremar. Giglio Island till Porto Santo Stefano färjeöverfarten traffikeras flera gånger per dag med en beräknad seglingstid från ca 1 timme.

Fastän vi har varit noga med att informationen på den här sidan ska vara korrekt, så rekomenderar vi att ni tittar efter aktuella tider och priser för den här Giglio Italien överfarten mellan Giglio Island och Porto Santo Stefano, då frekvens och restid kan variera.

Giglio-Italien-färjekarta

Klicka här för karta

Färjor från Giglio till Italien

Om Giglio:

Den italienska ön Giglio ligger runt 15 km utanför Toscana.

Giglio har ett milt klimat, orörd natur, kristallklart smaragd färgade vatten med fina sandstränder och vackra vikar gör det till ett populärt resmål.

År 2012 blev Giglio kastat in i rampljuset när kryssningsfartyget Costa Concordia gick på grund strax utanför öns strand.

Om Italien:

Av alla europeiska länder är Italien kanske det svåraste att klassificera. Det är en modern, industrialiserad nation. Med känsla för mode och stil då många designer ligger i täten med varje säsongs mode. Italien är också ett Medelhavsland med många fina kuster och stränder.

Italienarna är starkt familjeinriktade med betoning på de traditioner och ritualer i den katolska kyrkan som trots en växande skepsis bland landets ungdom dominerar fortfarande människornas liv i landet.

Italien blev bara en enad stat år 1861 och med ett resultat då italienarna ofta känner mer lojalitet till sin region än nationen som helhet - något som framtyder i köket, dialekter, landskapen och ofta varierande levnadsstandard. Det finns också naturligtvis landets enorma kulturarv - provinsenToscana har ensamt mer klassificerade historiska monument än något annat land i världen. Det finns stora rester av det romerska riket över hela landet och särskilt i huvudstaden Rom. Varje region behåller sin egen heliga konstnärlig tradition.

När ni åker till Italien måste ni prova de riktiga italienska matträtterna så som pizza och pasta!