Färja från Giglio till Porto Santo Stefano

Giglio Porto Santo Stefano-rutten går mellan Giglio och Italien. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Toremar. Färjor avgår upp till 28 gånger vecka med en resetid på ca 1 timme.

Färjetrafiken på Giglio Porto Santo Stefano-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Giglio och Porto Santo Stefano

  • Toremar
    • Avgår 4 gånger per dag 1 timme
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Giglio Porto Santo Stefano

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Giglio Porto Santo Stefano-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Giglio

Isola del Giglio är en italiensk ö belägen i Tyrrenska havet utanför kusten i Toscana, på det italienska fastlandet. Giglio är en av sju öar som bildar den toskanska arkipelagen och ligger i Arcipelago Toscano nationalpark. Ön är huvudsakligen bergig och består nästan uteslutande av granit, som kulminerade i Poggio della Pagana, som stiger till 496 meter. Det finns tre större städer på ön. Giglio Campese ligger på den nordvästra kusten och är en turistort. Giglio Porto ligger på den östra kusten av ön och där finns öns hamn. Giglio Castello ligger på en kulle mellan de två andra städerna och är känd för fästningens murar.

De största attraktionerna på ön inkluderar resterna av den romerska villan i Domitius Ahenobarbus, från omkring 1:a-2:a århundradet. Ön är också platsen för ett etruskiskt vrak från yngre järnåldern, ca 600 f Kr. Lasten på fartyget var koppar och blytackor, järn spett, amforor och en korintisk hjälm.

Från hamnen avgår färjorna regelbundet till chic hamnen i Porto Santo Stefano i Argentario för anslutningar till det toskanska fastlandet.

Guide till Porto Santo Stefano

Den italienska staden Porto Santo Stefano är den största staden på Monte Argentario och ligger i en pittoresk vik en livlig gammal hamn, hårt trafikerade gator och en chic småbåtshamn som ofta besöks av mer än några lyxbåtar. Italienare från Rom och norra Italien är också dras till staden med dess utmärkta skaldjur som staden har en fantastisk kulinarisk rykte. Landsbygden som omger Staden är beströdd med fästningar och torn som byggdes av den spanska att hålla ett öga på sina många fiender. Vackert bevarad kan dessa reliker besökas året runt.

Porto Santo Stefano grundades i slutet av 15-talet av liguriska och Alban bönder och fiskare. Sedan andra halvan av 16-talet Staden trädde en viktig period av utveckling som kulminerade i början av 17-talet när staden blev en av de viktigaste centra i den spanska flottan i Italien.

Färjetrafik från stadens hamn avgår till ön Giglio.