Fuerteventura

Jämför färjor från Fuerteventura till Teneriffa

Det finns 2 ferry routes mellan Fuerteventura och Teneriffa, vilket ger dig 10 överfarter per vecka att välja bland. Naviera Armas trafikerar 2 routes, Puerto del Rosario till Santa Cruz de Tenerife seglar 2 gånger per dag, & Morro Jable till Santa Cruz de Tenerife som seglar 8 gånger dagligen.

Eftersom restiden och antalet avgångar kan variera rekommenderar vi att du använder vårt bokningssystem för att få den senaste informationen om resor från Fuerteventura till Teneriffa.

Fuerteventura-Teneriffa-färjekarta

Klicka här för karta

Om Fuerteventura:

Fuertevenura är den andra största av spanska Kanarieöarna i Atlanten, som ligger nordväst om afrikas kust.

Förklarad som ett biosfärområde av UNESCO år 2009, är Fuerteventura välsignad med skärgårdens mest fantastiska stränder, ett grovhugget vackert landskap och över 3000 timmar av solsken varje år.

Det har också länge varit beundrad som en av de top destinationerna för besökare som är intresserade i kulturellt arv, tack vare dess stora nummer av årtals gammla herrgårdar och vackra kyrkor.

Fuerteventura har många hamnar längs med dess kust, vilket gör den till en ypperlig avgångspunkt för resten av Kanarieöarna. Dessutom, är rutterna drivna av en mängd utmärkta rederier, det är ingen brist på seglings alternativ.

Om Teneriffa:

Teneriffa är den största ön av de spanska Kanarieöarna som ligger ca 320 km nordväst utanför kusten av Afrika.

Även om det knappt finns en miljon bofasta på ön, lockar Teneriffa cirka 4 miljoner turister varje år. Troligen för de frestas av 67 km av härliga stränder och virtuell garanti för solsken året runt.

Med sina två flygplatser och direka färjeförbindelse till spanska fastlandet är Teneriffa centrumet på Kanarieöarna.

Den södra delen av Teneriffa är varmast och torrast med många välutvecklade orterna som Playa de las Americas och Los Cristianos, där vistast det även mest turister.

Men om ni vill vistas mer i grönska ska ni besöka den norra delen av ön.