Elba

Såhär bokar du färjor från Elba till Pianosa-ön

Det finns för tillfället bara en rutt mellan Elba och Pianosa-ön som traffikeras av 1 färjerederi – Toremar. Rio Marina till Pianosa färjeöverfarten traffikeras flera gånger per vecka med en beräknad seglingstid från ca 1 timme 50 minuter.

Fastän vi har varit noga med att informationen på den här sidan ska vara korrekt, så rekomenderar vi att ni tittar efter aktuella tider och priser för den här Elba Pianosa-ön överfarten mellan Rio Marina och Pianosa, då frekvens och restid kan variera.

Elba-Pianosa-ön-färjekarta

Klicka här för karta

Färjor från Elba till Pianosa-ön

Om Elba:

Elba är den största ön i den toskanska skärgården, som ligger 10 km från italiens nordvästra kust.

Känd för att ha varit Napoleons exil år 1814, är Elba också känd för dess häpnadsväckande naturliga skönhet, speciellt dess klara blåa vatten, klippiga kust och rena stränder.

Det ståtar också med ett färgglatt undervattens landskap som består av korallrev, blåa fiskar, hummrar, sjöstjärnor och till och med ett sjunket fartyg, vilket gör det till en oas för dykare och snorklare.

Efter en dag vid havet, skall man ta sig till fascinerande museer som visar en rad av arkeologiska fynd, eller till Napoleons fantastiska "Villa dei Mulini" för att få en inblick till landets rika historia.

Som den mest besökta samt populära ön i den toskanska skärgården har Elba ett vidsträckt färje nätverk men många portar som erbjuder korsningar till de omgivande öarna samt det italienska fastlandet, alla drivs av en rad av de ledande rederiena.

Om Pianosa-ön:

Den lilla ön Pianosa finns utanför sydvästra kust om Elba och mellan västkusten av Italien och Korsika.

Ön Pianosa är mycket platt (namnet kommer från det italienska för "vanlig") och når mindre än 30 meter vid sin högsta punkt. Pianosa var platsen för en maximal säkerhet på fängelset till dess stängning i 1998.

Liksom många av de toskanska öarna, är Pianosa ett naturreservat och besökare är begränsade. Fritidsbåtar och fiskefartyg får inte navigera en kilometer från kusten utan särskilt tillstånd.