Jämför färjor från Elba till Korsika
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Varför använda Direct Ferries?
category
3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Om Elba

Elba är den största ön i den toskanska skärgården, som ligger 10 km från italiens nordvästra kust.

Känd för att ha varit Napoleons exil år 1814, är Elba också känd för dess häpnadsväckande naturliga skönhet, speciellt dess klara blåa vatten, klippiga kust och rena stränder.

Det ståtar också med ett färgglatt undervattens landskap som består av korallrev, blåa fiskar, hummrar, sjöstjärnor och till och med ett sjunket fartyg, vilket gör det till en oas för dykare och snorklare.

Efter en dag vid havet, skall man ta sig till fascinerande museer som visar en rad av arkeologiska fynd, eller till Napoleons fantastiska "Villa dei Mulini" för att få en inblick till landets rika historia.

Som den mest besökta samt populära ön i den toskanska skärgården har Elba ett vidsträckt färje nätverk men många portar som erbjuder korsningar till de omgivande öarna samt det italienska fastlandet, alla drivs av en rad av de ledande rederiena.

Om Korsika

Korsika är en ö i Medelhavet , som ligger väster om Italien, söder om franska fastlandet och strax norr om Sardinien.

Dess fantastiska 1000 km långa kustlinje har mer än 200 stränder, medan inlandet erbjuder en blandning av bergslandskap , fantastiska dalar och idylliska kulle städer, och man kan se varför lokalbefolkningens smeknamn är "ön av skönhet".

Även om de tillhör Frankrike, har Corsica en unik känsla till sig. Detta är kanske tydligast i den lokala dialekten och kulturella besattheten med flöjt instrument. Huruvida har de likheter med fastlandet , korsikaner älskar också god mat och vin, särskilt färska skaldjur och charkuterier.

Längs med kusten finns flera portar och tack vare öns lämpliga läge i Medelhavet , är den inom räckhåll från det franska fastlandet , Italien och de omgivande öarna. Det finns gott om val, med de frekventa rutterna som erbjuds av många olika rederier.

Färjor från Elba till Korsika

Kundtjänst

CSBannerText