Elba

Såhär bokar du färjor från Elba till Korsika

Det finns för tillfället bara en rutt mellan Elba och Korsika som traffikeras av 1 färjerederi – Corsica Ferries. Portoferraio till Bastia färjeöverfarten traffikeras flera gånger per vecka med en beräknad seglingstid från ca 1 timme 30 minuter.

Fastän vi har varit noga med att informationen på den här sidan ska vara korrekt, så rekomenderar vi att ni tittar efter aktuella tider och priser för den här Elba Korsika överfarten mellan Portoferraio och Bastia, då frekvens och restid kan variera.

Elba-Korsika-färjekarta

Klicka här för karta

Färjor från Elba till Korsika

Om Elba:

Elba är den största ön i den toskanska skärgården, som ligger 10 km från italiens nordvästra kust.

Känd för att ha varit Napoleons exil år 1814, är Elba också känd för dess häpnadsväckande naturliga skönhet, speciellt dess klara blåa vatten, klippiga kust och rena stränder.

Det ståtar också med ett färgglatt undervattens landskap som består av korallrev, blåa fiskar, hummrar, sjöstjärnor och till och med ett sjunket fartyg, vilket gör det till en oas för dykare och snorklare.

Efter en dag vid havet, skall man ta sig till fascinerande museer som visar en rad av arkeologiska fynd, eller till Napoleons fantastiska "Villa dei Mulini" för att få en inblick till landets rika historia.

Som den mest besökta samt populära ön i den toskanska skärgården har Elba ett vidsträckt färje nätverk men många portar som erbjuder korsningar till de omgivande öarna samt det italienska fastlandet, alla drivs av en rad av de ledande rederiena.

Om Korsika:

Korsika är en ö i Medelhavet , som ligger väster om Italien, söder om franska fastlandet och strax norr om Sardinien.

Dess fantastiska 1000 km långa kustlinje har mer än 200 stränder, medan inlandet erbjuder en blandning av bergslandskap , fantastiska dalar och idylliska kulle städer, och man kan se varför lokalbefolkningens smeknamn är "ön av skönhet".

Även om de tillhör Frankrike, har Corsica en unik känsla till sig. Detta är kanske tydligast i den lokala dialekten och kulturella besattheten med flöjt instrument. Huruvida har de likheter med fastlandet , korsikaner älskar också god mat och vin, särskilt färska skaldjur och charkuterier.

Längs med kusten finns flera portar och tack vare öns lämpliga läge i Medelhavet , är den inom räckhåll från det franska fastlandet , Italien och de omgivande öarna. Det finns gott om val, med de frekventa rutterna som erbjuds av många olika rederier.