Bluebridge
Fӓrjeraderi
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Bluebridge

Bluebridge är namnet på en populär och modern passagerarfärjeservice som drivs av Strait Shipping Ltd och som förbinder Nya Zealands huvudstad Wellington med Picton i Marlboroughregionen, tvärsöver Cook Strait.

Bluebridges flotta består av två toppmoderna fartyg som är omsorgsfullt designade och möter alla säkerhetskrav. Strait Feronia byggdes 1997 och har kapacitet för upp till 150 bilar och 400 passagerare. Innan det sjösattes i Nya Zealand så renoverades fartygets allmänna utrymmen för att uppfylla passagerarnas behov. Bluebridges nyaste fartyg är The Straitsman som är designat i Danmark, byggt i Holland, och satt i trafik 2005. Det är känt för att vara det mest moderna och miljövänliga skeppet som färdas över Cook Strait.

Ombord på färjan hittar du ett antal aktiviteter och bekvämligheter såsom filmrum, tyst salong, familjerum, café och bar som erbjuder mat och dryck, WiFi och ett utsiktsdäck där du kan beundra Nya Zealands vackra landskap under resans gång. Det finns också ett antal privata hytter tillgängliga, allt från singelhytt till familjehytt, för de som önskar mer privatliv och lyx.

Färjeöverfarter mellan den norra och södra ön avgår upp till 4 gånger dagligen året runt och tar 3 timmar och 30 min. Nya Zealands spektakulära natur är nu endast är färjeresa bort med Bluebridge Ferries.

Använd directferries.se för att hitta Bluebridge tidtabeller, priser och för att boka biljetter med Bluebridge. Vill du hitta den billigaste resan? Vi jämför Bluebridge med alternativa rederier.

Alla rutter med Bluebridge

Bluebridge routes and ports

Omdömen om Bluebridge

 • "Everythings good"

  Everythings good!

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bluebridge wellington-picton"

  Trygg resa. Det var en lätt blåsig dag och det kändes av, båten gungade litegrann och både jag och min partner blev illamående, men det är väl individuellt. I övrigt ingen anmärkning. Cafe/resturang fanns på båten men ingen affär.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Safe travel with Bluebridge "

  Bra färja och faciliteter. Den enda smolk i logistiken är dålig koppling mellan uthämtande av biljett och kö hanteringen. Borde gå att ordna detta flöde bättre.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Good way to come over to south island"

  Good way to come over to Picton. I don't know if it is normaĺ but it was hard to find somewhere to sit.

  Lӓs mer Läs mindre

Alternativa rutter med andra färjeoperatörer

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.