Bluebridge

Bluebridge är namnet på en populär och modern passagerarfärjeservice som drivs av Strait Shipping Ltd och som förbinder Nya Zealands huvudstad Wellington med Picton i Marlboroughregionen, tvärsöver Cook Strait.

Bluebridges flotta består av två toppmoderna fartyg som är omsorgsfullt designade och möter alla säkerhetskrav. Strait Feronia byggdes 1997 och har kapacitet för upp till 150 bilar och 400 passagerare. Innan det sjösattes i Nya Zealand så renoverades fartygets allmänna utrymmen för att uppfylla passagerarnas behov. Bluebridges nyaste fartyg är The Straitsman som är designat i Danmark, byggt i Holland, och satt i trafik 2005. Det är känt för att vara det mest moderna och miljövänliga skeppet som färdas över Cook Strait.

Ombord på färjan hittar du ett antal aktiviteter och bekvämligheter såsom filmrum, tyst salong, familjerum, café och bar som erbjuder mat och dryck, WiFi och ett utsiktsdäck där du kan beundra Nya Zealands vackra landskap under resans gång. Det finns också ett antal privata hytter tillgängliga, allt från singelhytt till familjehytt, för de som önskar mer privatliv och lyx.

Färjeöverfarter mellan den norra och södra ön avgår upp till 4 gånger dagligen året runt och tar 3 timmar och 30 min. Nya Zealands spektakulära natur är nu endast är färjeresa bort med Bluebridge Ferries.

Använd directferries.se för att hitta Bluebridge tidtabeller, priser och för att boka biljetter med Bluebridge. Vill du hitta den billigaste resan? Vi jämför Bluebridge med alternativa rederier.

Lӓs mer Läs mindre

Bluebridge rutter och hamnar

Alla rutter med Bluebridge

Alternativa rutter med andra färjeoperatörer