Färja från Wellington till Picton

Wellington Picton-rutten går mellan Nya Zeeland och Nya Zeeland och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Interislander trafikerar den här sträckan upp till 3 gånger per dag med en restid på runt 3 timmar 10 minuter när Bluebridge servicen kör upp till 4 gånger per dag med en resetid från 3 tim 30 min.

Det finns totalt 49 linjer att välja på vecka om du vill åka Wellington Picton-rutten mellan Nya Zeeland och Nya Zeeland. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Wellington och Picton

  • Interislander
    • Avgår 3 gånger per dag 3 tim 10 min
    • Få pris
  • Bluebridge
    • Avgår 4 gånger per dag 3 tim 30 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Wellington Picton

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Wellington Picton-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Wellington

Wellington är huvudstad på Nya Zeeland och är belägen på den sydvästra spetsen av Nordön, mellan Cook Strait och Rimutaka Range. Staden är den största tätorten på Nordön och har äran att vara världens sydligaste huvudstad av en suverän stat. Wellington har fått sitt namn från Arthur Wellesley, den första hertigen av Wellington och vinnare av slaget vid Waterloo. Hans titel kommer från staden Wellington i det engelska grevskapet Somerset. Wellingtons vackra naturhamn och gröna bergssluttningar prydd med differentierade förorter med koloniala villor är populär bland turister. Central Business District ("CBD") ligger nära Lambton Harbour, en del i Wellington Harbour syns tydligt på den västra stranden. Marken väster om detta stiger abrupt, vilket innebär att många förorter ligger högt ovanför centrum av staden. Populära turistattraktioner inkluderar Museum of Wellington City & Sea, Wellington Zoo, Zealandia och Wellington Cable Car. Kryssningsturismen upplever också en stor boom.

Wellington är Nordöns hamn för färjor till Picton på Sydön. Lokala färjor ansluter även Wellington centrum med Eastbourne, Seatoun och Petone.

Guide till Picton

Inbäddat i toppen av Queen Charlotte Sound i den vackra Marlborough Sounds är Picton möjligen Nya Zeelands mest vackra kuststaden. Den har ungefär en femtedel av Nya Zeelands kust vid sin dörr och det bästa klimatet i Nya Zeeland som omvandlar denna lilla fiskeby till en världsklass destination för internationella och inhemska besökare till Marlborough. Picton handlar om Marlborough Sounds med sin avkopplande ö -känsla, avskilda vikar och kristallklart vatten. Vattnet har en av världens bästa vatten för sina ständigt skiftande färger och dess marinor är en fantastisk bevis på vikten av båtar till denna charmiga byn vid vattnet. Regelbundna båtturer från Picton s vattnet bryggor kommer att ta besökarna till fantastiska platser i hela Queen Charlotte Sound.

Mellan öarna går färjor till och från Wellington anländer och avgår från Picton genom Marlborough Sounds. Merparten av den skyddade delen av sträckan är genom Tory Channel söder om Arapawa Island. Kåkstaden Waikawa är ett par minuters bilfärd från Picton. Waikawa har en av de största småbåtshamnar i Nya Zeeland.