Boka en färja från/till Wien

Wien färjehamn i Österrike förbinder Bratislava i Slovakien med möjlighet att välja mellan upp till 21 överfarter per vecka. Restiden för Wien till Bratislava överfarten är 1 timme 15 minuter och trafikkeras av Twin City Liner.

Wien hamnkarta

Klicka här för karta

Wien färjetjänster

 • Twin City Liner
  • Avgår 3 gånger per dag 1 timme 15 min
  • Få pris

Guide till Wien

Wien är huvudstaden och även en av de nio staterna i Österrike. Grundades omkring 500 f.Kr. Wien var ursprungligen en keltisk bosättning: "Uindobona". Under 14 f.Kr., blev Wien en romersk Frontier City (Vindobona) bevakning. Romarriket mot tyska stammar i norr. Under medeltiden var Wiens hem Babenberg dynastin och år 1440 blev det en residensstad av det Habsburgska dynastierna där Wien småningom växte till att bli den hemliga huvudstad av det heliga romerska riket och ett kulturcentrum för konst och vetenskap, musik och god mat .

Idag Wien är mycket populär bland turister. Konst och kultur har en lång tradition i Wien, inom teater, opera, klassisk musik och konst. Det finns byggnader av alla arkitektoniska stilar, från den romanska Ruprechtskirche till barock Karlskirche och klassicistiska byggnader hela vägen fram till modern arkitektur.

Så här hittar du till Wien hamn

 • Wien Färjans hamnadress

  Schiffstation Wien City, Franz-Josefs-Kai 2, Schwedenplatz/Kai, 1010 Wien, Austria

 • Wien övernattning

  Om du är ute efter att tillbringa en natt i eller i närheten av Wien färjehamn innan eller efter din resa eller om du letar efter boende för din hela vistelse, besök vår Wien övernattning sida för bästa boendepriser och ett av de största urvalen online!