COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Wien - Bratislava är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Österrike till Slovakien

Rederier som åker mellan Wien och Bratislava

    • 3 Sailings Daily 1 hour 15 min
    • Get price

Färja från Wien till Bratislava

Wien Bratislava-rutten går mellan Österrike och Slovakien. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Twin City Liner. Färjor avgår upp till 21 gånger vecka med en resetid på ca 1 timme 15 minuter.

Färjetrafiken på Wien Bratislava-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Wien

Wien är huvudstaden och även en av de nio staterna i Österrike. Grundades omkring 500 f.Kr. Wien var ursprungligen en keltisk bosättning: "Uindobona". Under 14 f.Kr., blev Wien en romersk Frontier City (Vindobona) bevakning. Romarriket mot tyska stammar i norr. Under medeltiden var Wiens hem Babenberg dynastin och år 1440 blev det en residensstad av det Habsburgska dynastierna där Wien småningom växte till att bli den hemliga huvudstad av det heliga romerska riket och ett kulturcentrum för konst och vetenskap, musik och god mat .

Idag Wien är mycket populär bland turister. Konst och kultur har en lång tradition i Wien, inom teater, opera, klassisk musik och konst. Det finns byggnader av alla arkitektoniska stilar, från den romanska Ruprechtskirche till barock Karlskirche och klassicistiska byggnader hela vägen fram till modern arkitektur.