Färja från Wien till Bratislava

Wien Bratislava-rutten går mellan Österrike och Slovakien. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Twin City Liner. Färjor avgår upp till 21 gånger vecka med en resetid på ca 1 timme 15 minuter.

Färjetrafiken på Wien Bratislava-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Wien och Bratislava

  • Twin City Liner
    • Avgår 3 gånger per dag 1 timme 15 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Wien Bratislava

Priserna som visas är det genomsnittliga priset för enkel resa som våra kunder har betalat för den här överfarten. Priserna som visas är per person.

Guide till Wien

Wien är huvudstaden och även en av de nio staterna i Österrike. Grundades omkring 500 f.Kr. Wien var ursprungligen en keltisk bosättning: "Uindobona". Under 14 f.Kr., blev Wien en romersk Frontier City (Vindobona) bevakning. Romarriket mot tyska stammar i norr. Under medeltiden var Wiens hem Babenberg dynastin och år 1440 blev det en residensstad av det Habsburgska dynastierna där Wien småningom växte till att bli den hemliga huvudstad av det heliga romerska riket och ett kulturcentrum för konst och vetenskap, musik och god mat .

Idag Wien är mycket populär bland turister. Konst och kultur har en lång tradition i Wien, inom teater, opera, klassisk musik och konst. Det finns byggnader av alla arkitektoniska stilar, från den romanska Ruprechtskirche till barock Karlskirche och klassicistiska byggnader hela vägen fram till modern arkitektur.