Tyvärr finns inte Travemünde - Ventspils tjänsten längre tillgänglig.
...

Färjor till Travemünde - Ventspils

Travemünde - Ventspils rutten traffikerades av Stena Line.

Travemünde - Ventspils rutten traffikeras inte längre och det finns inga direkta färjealternativ för överfarter mellan Tyskland och Lettland heller. Sök gärna igenom våra rutt, hamn, destination och färjerederisidor för att se om det finns några andra alternativ eller följ länkarna på den här sidan för mer information.

Du kan också boka biljetter för tusentals andra rutter från vår sökbox.

Genomsnittligt pris för Travemünde Ventspils

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Travemünde Ventspils är en bil och 2 passagerare.

Travemünde guide

Den tyska staden Travemünde ligger i Lübeck och ligger vid mynningen av floden Trave i Lübeck Bay. Den grundades på 1200-talet av Henrik Lejonet, hertig av Sachsen, då han byggde en fästning för att skydda mynningen av floden Trave. Staden förstärktes senare av danskarna och blev en stad 1317. Staden är nu den största färjehamnen i Tyskland på Östersjön och sedan början av 1900-talet har det varit en populär turistort. Populära attraktioner i staden inkluderar dess fyr som funnits sedan 1539 och är den äldsta längs den tyska Östersjökusten. En annan är museifartyget, Flying P-Liner Passat, som är förankrad i mynningen av floden Trave. Motorfordon är förbjudna att använda på stadens huvudgata, Vorderreihe och kustpromenaden. Det finns bussar som går till staden och anslutningspunkten är tågstationen. Att cykla eller promenera är oftast att föredra eftersom de flesta av gatorna är smala och ofta blir överbelastade med bilar som körs av oerfarna förare.

Färjetrafik från hamnen avgår till Sverige, Finland, Ryssland, Lettland och Estland.

Ventspils guide

Den lettiska staden Ventspils ligger i nordvästra delen av landet i regionen Kurland. Staden är känd för sina festivaler, konserter och andra kulturevenemang som lockar tusentals besökare varje år. I juli är staden värd för finalkonsert den lettiska popmusik poll "The Musical Hits" i Renkis Garden. Också på den andra helgen i juli, håller staden firandet av Sea Festival och på första helgen i augusti, för att människor från när och fjärran besöket deltar i den årliga stadsfestivalen. Varje vinter är Ventspils värd för prisutdelningen av den lettiska Radiostationens pris som sänder "Musical Bank" och den TV-sända nationella uttagningen till Eurovision Song Contest. För familjen, erbjuder Ventspils Adventure Park en kulle för skidåkning, ett rep spår, bob, BMX spår, studsmattor, Kiiking gungor, en sommar slang spår och annan underhållning.

Viktigt förblir stadens port isfri och driver fungerar färjetrafiken till Sverige och Tyskland.