Färja från Saranda till Brindisi

Saranda Brindisi-rutten går mellan Albanien och Italien. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Red Star Ferries. Färjor avgår upp till 2 gånger vecka med en resetid på ca 8 timmar 30 minuter.

Färjetrafiken på Saranda Brindisi-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Saranda och Brindisi

  • Red Star Ferries
    • 2 avgångar per vecka 8 tim 30 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Saranda Brindisi

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Saranda Brindisi-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Brindisi

Den italienska hamnstaden Brindisi ligger vid Adriatiska kusten i regionen Apulien i landet. Liksom många av de andra städerna på Puglia I adriatiska kusten, är Brindisi historia oupplösligt knuten till den mark som ligger över havet i öster. Tack vare sin stora naturliga hamn, staden har alltid varit och fortsätter att vara, en av Italiens viktigaste hamnar. Idag är det den viktigaste utgångspunkten för bilfärjor på väg till Grekland och på Balkan, men under grekiska och framför allt romartiden och under medeltiden, tjänade många andra ändamål. Det finns många saker att göra och se i staden inklusive Castello Svevo (eller slott Grande) och Aragonien slott. Den förstnämnda byggdes av kejsar Fredrik II och har en trapetsoid plan med massiva fyrkantiga torn. Den senare byggdes av kung Ferdinand I av Neapel i slutet av 1500-talet på S. Andrea ön som vetter mot stadens hamn.

Från stadens hamn går det färjor till destinationer inklusive Paxi, Korfu, Igoumenitsa, Zakynthos och Patras.