Saranda till Brindisi färja

Saranda Brindisi rutten ansluter Albanien med Italien. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Red Star Ferries. Det finns överfarter upp till 1 gånger vecka med en resetid från ca 8 timmar.

Saranda Brindisi seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Saranda - Brindisi färjerederier

  • Red Star Ferries
    • 1 Avgång per vecka 8 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Saranda Brindisi

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Saranda Brindisi är en bil och 2 passagerare.

Brindisi guide

Den italienska hamnstaden Brindisi ligger vid Adriatiska kusten i regionen Apulien i landet. Liksom många av de andra städerna på Puglia I adriatiska kusten, är Brindisi historia oupplösligt knuten till den mark som ligger över havet i öster. Tack vare sin stora naturliga hamn, staden har alltid varit och fortsätter att vara, en av Italiens viktigaste hamnar. Idag är det den viktigaste utgångspunkten för bilfärjor på väg till Grekland och på Balkan, men under grekiska och framför allt romartiden och under medeltiden, tjänade många andra ändamål. Det finns många saker att göra och se i staden inklusive Castello Svevo (eller slott Grande) och Aragonien slott. Den förstnämnda byggdes av kejsar Fredrik II och har en trapetsoid plan med massiva fyrkantiga torn. Den senare byggdes av kung Ferdinand I av Neapel i slutet av 1500-talet på S. Andrea ön som vetter mot stadens hamn.

Från stadens hamn går det färjor till destinationer inklusive Paxi, Korfu, Igoumenitsa, Zakynthos och Patras.