Santa Cruz de Tenerife till Santa Cruz de La Palma färja

Santa Cruz de Tenerife Santa Cruz de La Palma rutten ansluter Teneriffa med La Palma. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Trasmediterranea. Det finns överfarter upp till 1 gånger vecka med en resetid från ca 8 timmar 1 minut.

Santa Cruz de Tenerife Santa Cruz de La Palma seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Santa Cruz de Tenerife - Santa Cruz de La Palma färjerederier

  • Trasmediterranea
    • 1 Avgång per vecka 8 tim 1 minut
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Santa Cruz de Tenerife Santa Cruz de La Palma

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Santa Cruz de Tenerife Santa Cruz de La Palma är en bil och 2 passagerare.

Santa Cruz de Tenerife guide

Santa Cruz de Tenerife är den gemensamma huvudstaden tillsammans med Las Palmas, på Kanarieöarna i Spanien. Staden ligger på ön Teneriffa och brukar kallas för just Santa Cruz, även om dess fullständiga namn är Santa Cruz de Santiago de Tenerife. Staden är belägen på nordöstra delen av ön, ungefär 210 km utanför den nordvästra kusten i Afrika i Atlanten. Staden är hem till parlamentet på Kanarieöarna, den kanariska presidentens kansli (uppdelat på en fyraårig cykel med Las Palmas), hälften av ministerierna och den kanariska regeringen, (den andra hälften är belägna på Gran Canaria), Teneriffas provinsdomstolar och två Superior Court of Justice domstolar på Kanarieöarna.

Stadens hamn är av stor betydelse och är kommunikationsnavet mellan Europa, Afrika och Amerika. Staden är i fokus för inhemska och mellanö-kommunikation på Kanarieöarna. Färjetrafik från hamnen avgår till fastlandet, resten av Kanarieöarna och vidare.

Santa Cruz de La Palma guide

Santa Cruz de La Palma, på kanarieön La Palma, är en vacker kolonialstil stad vars historiska kvarter, förklarade en historisk-konstnärliga Site, ståtar med många palats, kolonialstil byggnader och hus som bär typiska inslag av traditionell Kanarieöarna arkitektur . Historien om Santa Cruz de La Palma går tillbaka till det sena 15-talet, då Alonso Fernández de Lugo erövrade ön och gjorde den till en del av ägodelar kronan av Kastilien. Från detta ögonblick började staden att förvärva betydande ekonomisk makt. Det finns ett antal intressanta platser i stadenbland annat kyrkor och Shrine of Virgen de las Nieves, där en månghundraårig tradition sker: nedstigningen av öns skyddshelgon. Den legendariska Calle Real gatan står ut i denna lilla men vackra stad som har förklarats en Fastighetsförmedling av kulturellt intresse och en historisk-konstnärliga Site. Calle Real är stadens huvudgata, mestadels bakat, där de viktigaste affärerna, torg, stora hus och intressanta byggnader kan hittas. En promenad längs denna gata är ett måste.

Från stadens hamn, färjetrafik fungerar till Cadiz på det spanska fastlandet, Teneriffa, Gran Canaria och Lanzarote.