COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Sankt Petersburg - Tallinn är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Ryssland till Estland

Rederier som åker mellan Sankt Petersburg och Tallinn

    • 2 avgångar per vecka 14 tim
    • Få pris

Färja från Sankt Petersburg till Tallinn

Sankt Petersburg Tallinn-rutten går mellan Ryssland och Estland. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, St Peter Line. Färjor avgår upp till 2 gånger vecka med en resetid på ca 14 timmar.

Färjetrafiken på Sankt Petersburg Tallinn-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Sankt Petersburg

S:t Petersburg är Rysslands näst största stad och ligger vid floden Neva vid spetsen av Finska viken på Östersjökusten. Stadens namn ändrades från Sankt Petersburg till Petrograd 1924, och sedan tillbaka till S:t Petersburg 1991. Staden betraktas som Rysslands kulturhuvudstad och kanske den mest västerländska av alla ryska städer. Det historiska centrumet i Sankt Petersburg och relaterade monument har förklarats som världsarv av UNESCO. I Sankt Petersburg finns också The Hermitage, ett av de största konstmuseerna i världen. Ett stort antal utländska konsulat, internationella företag, banker och andra företag är belägna i staden. Till skillnad från i Moskva, består Sankt Petersburgs historiska arkitektur i centrum mestadels av barock och neoklassiska byggnader från 1800- och 1900-talen och har till stor del bevarats.

Staden betjänas av passagerar- och frakthamnar i Neva Bukten i Finska viken, flodhamnen högre upp längs Neva och tiotals mindre passagerarstationer på båda stränderna av floden Neva. Två färjeföretag har färjor till Helsingfors, Stockholm, Tallinn och Lübeck.


Guide till Tallinn

Estlands huvudstad Tallinn vid Finska viken är landets politiska och kulturella centrum. Den medeltida staden, som grundades i början av 1200-talet, har en lång och rik historia. Gamla staden står med på Unescos världsarvslista och är med sin medeltida charm ett måste för besökare på genomresa: en labyrint av slingrande kullerstensgränder, välbevarade fästningar, tinnar och torn och ändlösa kyrkspiror som sträcker sig mot skyarna. Domberget, eller Toompea som det heter på estniska, är en kulle som höjer sig 20-30 meter över staden. Här ligger flera av stadens viktigaste historiska landmärken, såsom domkyrkan, slottet och de centrala parlaments- och regeringsbyggnaderna. En annan populär turistattraktion i Tallinn är rådhuset, som är Europas äldsta och den enda bevarade rådhusbyggnaden i gotisk stil. Bronsstatyn högst upp på tornspiran föreställer en liten pojke som heter "Vana Toomas" och som vaktat över staden sen 1500-talet. Spiran skadades under andra världskrigets bombattacker och ersattes med en kopia 1952. Vana Tomas är en ikonisk symbol för både Tallinn och Estland.