COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Piombino - Pianosa är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Italien till Pianosa-ön

Rederier som åker mellan Piombino och Pianosa

    • 1 Sailing Weekly 2 hr 50 min
    • Get price

Färja från Piombino till Pianosa

Piombino Pianosa-rutten går mellan Italien och Pianosa-ön. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Toremar. Färjor avgår upp till 1 gånger vecka med en resetid på ca 2 timmar 50 minuter.

Färjetrafiken på Piombino Pianosa-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Piombino

Piombino är en stad belägen i provinsen Livorno i Toscana, Italien. Staden ligger på gränsen mellan Liguriska havet och Tyrrenska havet, framför ön Elba och på norra sidan av Maremma. Stadens gamla centrum går tillbaka till den tid då det var en etruskisk hamn. Staden var också en viktig hamn på medeltiden i republiken Pisa. Om du besöker staden i augusti så har du chansen att delta i "Agosto con Gusto," en stor mat och vinmässa som hyllar de kulturella och kulinariska traditionerna i Piombino. Museet för citadellet och staden är det perfekta stället att ta reda på mer om stadens förhistoriska, etruskiska och romerska förflutna. Längs med kusten finns ett antal cykel- och vandringsstigar som leder genom busksnår till den moderna turisthamnen Salivoli och förbi ett antal familjeägda källare öppna för besök och vinprovningar.

Från hamnen i Piombino avgår färjorna direkt till öarna i Toskanska arkipelagen (Elba ligger bara 10 km från kusten), samt till Sardinien och Korsika.


Guide till Pianosa

Den italienska ön Pianosa är den femte största ön i den toskanska skärgården med en yta på 10,3 kvm. Km och en kuststräcka på ca 18 km. Det är beläget ca 13 km söder väster om ön Elba som blev känd genom Napoleon. Namnet Pianosa ger en ledtråd till öns geografi. Piana hänvisar till öns platta slätter - dess högsta punkt är 29 meter över havet. Ön har varit bebodd sedan stenåldern eran och i 12: e och 13-talen Pianosa var orsaken till mycket stridigheter mellan Genua och Pisa som båda städerna ville kontroll över den strategiskt belägna ön. Efter flera pirat räder Napoleon besökte ön i 19-talet och bedömde det mest intressanta ö nära Elba med fascinerande vegetation och djurliv.

Ön är en del av Parco Nazionale dell'Arcipelago Toscano (nationalparken i den toskanska skärgården) och skyddas från externa störningar och miljöskador. Skyddet av ön och dess djurliv är så viktigt att det inte är möjligt att besöka den utan särskilt tillstånd som utfärdas under ledning av parken. Frakt och fiske är också förbjudet inom en kilometer från öns kust.