COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Pianosa - Piombino är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Pianosa ö till Italien

Rederier som åker mellan Pianosa och Piombino

    • 1 avgång(ar) per vecka 3 tim 10 min
    • Få pris

Färja från Pianosa till Piombino

Pianosa Piombino-rutten går mellan Pianosa ö och Italien. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Toremar. Färjor avgår upp till 1 gånger vecka med en resetid på ca 3 timmar 10 minuter.

Färjetrafiken på Pianosa Piombino-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Pianosa

Pianosa är en liten ö som utgör en del av Italiens toskanska skärgård och ligger 13 km sydväst om Elba, ön som blev känd genom Napoleon. Ön är ca 10 kvadratkm och är 22m över havet vid sin högsta punkt. Ön är en del av Arcipelago Toscano nationalpark. Som sådant är det ett marint skyddat område där ingen fiske, dykning, eller ankring är tillåten utan särskilt tillstånd. Pianosa kan inte betraktas som en ö som de andra i området eftersom det inte erbjuder några butiker eller andra vanliga turistattraktioner. Vad besökare hittar är en unik och lugn atmosfär. Vad som verkligen gör Pianosa speciellt är dess luft och känslorna det väcker i besökare som gör att de kommer tillbaka igen och igen.

Det enda sättet att besöka ön är att kontakta en operatör med specialguidade turer och det maximala antalet besökare är 400 personer per dag. Det är inte möjligt att besöka ön på egen hand då särskilda tillstånd krävs. Det finns två båtar som tar turister till ön: en åker från Piombino och den andra från Elba.


Guide till Piombino

När den gamla hamnen i Falesia den italienska staden Piombino erbjuder idag två panorama synvinklar som hjälper besökarna uppskatta den vackra kusten. Torget Bovio har en naturlig terrass med en fantastisk utsikt över havet och den gamla hamnen är den perfekta platsen för att observera den frenetiska aktiviteten av fiskehamnen med sin dagliga auktion. Stenlagda gator är kantade med restauranger och vinbarer där du kan njuta av fångsten av dagen och lokala viner. Regionen är rik på kulinariska utbud, inklusive baccalà och potatis den lokala fiskgryta - caciucco bläckfisk och stuvade eller fyllda musslor. En promenad genom "Lilla Paris", vars namn hänvisar till regeln om Elisa Bonaparte tar besökarna förbi historiska byggnader som belyser vikten av Piombino under medeltiden och renässansen. Dessa inkluderar Rivellino Palazzo Nuovo och 16-talet slott som byggdes av Cesare Borgia att försvara staden.

Från hamnen i Piombino går färjor avgår direkt till öarna i Toskanska arkipelagen (Elba är bara 10 km från kusten) samt till Sardinien och Korsika.