Tyvärr finns inte Nice - Calvi tjänsten längre tillgänglig.
...

Färjor till Nice - Calvi

Nice - Calvi rutten traffikerades av Corsica Linea & Corsica Sardinia Ferries.

Den här färjetjänsten är inte längre tillgänglig, men då vi är en storskalig återförsäljare av färjebiljetter och jämför resor, och bokar med de största färjerederierna, så kan vi erbjuda alternativa överfarter som seglar från Frankrike eller till Korsika som visas här nedanför.

Klicka på länkarna här nedanför för mer information eller välj från menyn till vänster för att jämföra priser, tidtabeller och boka dina biljetter nu.

Genomsnittligt pris för Nice Calvi

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Nice Calvi-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Nice

Nice är en stad belägen på den sydöstra kusten av Frankrike vid Medelhavet och är den näst största staden i Provence-Alpes-Cote d'Azur-regionen efter Marseille. Nice har njutit av, på senare år, en verklig ekonomisk, kulturell, konstnärlig och arkitektonisk revolution. Nice har varit ett populärt turistmål i århundraden och är inom köravstånd till andra populära semesterorter som Cannes, Antibes och Villefranche-sur-Mer. Nice har också ett bra urval av hotel, allt från backpacker vandrarhem och lyxiga alternativ. Många av de bästa finns runt Promenade des Anglais. Fina villor har aldrig varit mer populärt och de bästa har utsikt över den franska rivierakusten, medan andra har utsikt över de omgivande kullarna och vingårdarna.

Hamnens läge är i hjärtat av staden och förbinder korsiska destinationer med Nice. Nice är ett trendigt turistcentrum, och erbjuder en idealisk bas för att utforska den franska rivieran. Faciliteterna i de två färjeterminalerna inkluderar en turistbyrå, luftkonditionerad hall, parkeringsanläggning, telefon, toaletter, duschar. Från hamnen kan färjor tas till Korsika, Calvi, Bastia, Ajaccio och Ile Rousse.

Guide till Calvi

Calvi är en liten stad i nordvästra kusten av Korsika är en idyllisk plats med en stor skyddad vik på framsidan och berget bakom. Vid norra änden av staden ligger citadellet. Citadellet är det viktigaste monumentet i Calvi och byggdes över en längre period från 13 till 1600-talet. Passera genom citadellets port för att se guvernörpalatset (Caserne Sanpiero). Själva slottet är inte öppet för allmänheten, även om du kan gå runt vallarna, pausa för många fototillfällen, och sedan ge sig in genom de smala kullerstensgator och passager av citadellets för att se katedralen. I Calvi finns också katedralen St Jean Baptiste, som är är från 1600-talets barockstil och är en återuppbyggnad av en tidigare kyrka som en gång stod på platsen. Höjdpunkterna i domkyrkan är inne i kyrkan, där man kan se flera artiklar av intresse, inklusive en stor 1500-tals målning kallad L'Annonciation (av Babrabagelata), en 1500-tals svart staty av Kristus.

Platsen för huset som sägs vara födelseplatsen för Christopher Columbus är också i citadellets, och präglas av en staty, men observera att även Calvi anspråkar på att vara födelseplatsen för Christopher Columbus. Detta påstående bör betraktas som obevisat.