COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Neapel - Amalfi är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Rederier som åker mellan Neapel och Amalfi

    • 2 Sailings Weekly 1 hour 15 min
    • Get price
    • 14 Sailings Weekly 1 hour 45 min
    • Get price

Färja från Neapel till Amalfi

Neapel Amalfi-rutten går mellan Italien och Italien och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Alilauro trafikerar den här sträckan upp till 2 gånger per vecka med en restid på runt 1 timme 15 minuter när NLG servicen kör upp till 14 gånger per vecka med en resetid från 1 timme 45 minuter.

Det finns totalt 16 linjer att välja på vecka om du vill åka Neapel Amalfi-rutten mellan Italien och Italien. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Guide till Amalfi

Staden Amalfi är den största staden på Amalfikusten i provinsen Solerno i Italien. Staden ligger på golfen Solerno vid foten av Monte Cerreto och vid mynningen av en djup ravin. Staden, tillsammans med många andra städer längs Amalfikusten som Ravello och Positano har förklarats som världsarv av UNESCO. Staden nämns första gången i 600: e talet och strax efteråt fått betydelse som en sjömakt, handel om spannmål bland grannar, salt från Sardinien och slavar från det inre, och även timmer, i utbyte mot guld dinarer präglade i Egypten och Syrien, för att köpa de bysantinska sidentyger att det säljs vidare i väst. Amalfi har en lång historia av catering för besökare, med två före detta kloster omvandlas till hotell, Luna Convento i det andra decenniet av 1900-talet och den Cappuccini Convento på 1880-talet. Firade besökare till Amalfi ingår kompositören Richard Wagner och dramatikern Henrik Ibsen, som båda avslutade arbeten samtidigt vistas i Amalfi.

Säsongsbåtar ansluter orterna på Sorrentine och Amalfi kuster samt Pozzuoli, Ischia, Procida, Neapel, Torre Annunziata (till Pompeji), Ercolano (för Herculaneum), Capri, Salerno, Agropoli (för Paestum) och Palinuro på Cilento Coast.