Färja från Mostaganem till Alicante

Mostaganem Alicante-rutten går mellan Algeriet och Spanien. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Algerie Ferries. Färjor avgår upp till 1 gånger vecka med en resetid på ca 11 timmar.

Färjetrafiken på Mostaganem Alicante-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Mostaganem och Alicante

  • Algerie Ferries
    • 1 avgång(ar) per vecka 11 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Mostaganem Alicante

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Mostaganem Alicante-rutten är för en bil och 1 passagerare.

Guide till Alicante

Alicante är huvudstad i provinsen Alicante i den södra delen av regionen Valencia i Spanien. Alicante grundades 324 f.Kr. av grekerna, som döpte den Akra Leuke (Vit Peak). I 201 f.Kr. erövrades den av romarna som kallade det Lucentum, och Hannibal sägs ha lossas sina berömda krigselefanter här. Mellan 718 och 1249 var staden styrd av morerna. År 1265 var det retaken av Alfonso X av Kastilien som införlivas i kungadömet Kastilien.
År 1304 var det införlivas i kungadömet Valencia i Aragonien kronan. Staden belägrades av fransmännen 1709 och 1812, och senare av federalisterna i Cartagena i 1873. I det spanska inbördeskriget blev Alicante bombades av italienska flygplan och var en av de sista städerna att falla till Franco. I Alicante var FALANGIST José Antonio Primo de Rivera som avrättades i november 1936. Under 1982 och 1997 kraftiga regn orsakat svåra översvämningar och en viss förlust av liv.