Mesta
Mytilene
Färjor till Lesbos
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Mesta (Chios) till Mytilene

Vi erbjuder uppskattningsvis upp till 1 avångar i veckan mellan Mesta (Chios) och Mytilene. Sträckan mellan Mesta (Chios) och Mytilene trafikeras av Hellenic Seaways. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Mesta (Chios) och Mytilene.

Tidtabeller Mesta (Chios) till Mytilene

Färjor mellan Mesta (Chios) och Mytilene avgår vanligtvis från Mesta (Chios), ca 03:40. Överfarten tar ungefär 4h 1m.

Färjepriser mellan Mesta (Chios) och Mytilene

Priserna på en överfast från Mesta (Chios) till Mytilene varierar oftast mellan 221kr och 870kr*. Genomsnittspriset är 539kr*. De billigaste priserna mellan Mesta (Chios) och Mytilene är ca 235kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 428kr*. Genomsnittspriset för en bil är 1270kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid. Dessa priser är baserade på sökningar gjorda under de senaste 30 dagarna och uppdaterades senast 21 Juli 2023.

Hur långt är det mellan Mytilene och Mesta (Chios)?

Det är ungefär 66.7 miles (107.3km) eller 57.9 sjömil mellan Mesta (Chios) och Mytilene.

Kan jag resa med bil mellan Mesta (Chios) och Mytilene?

Ja, med Hellenic Seaways kan du resa med bil på sträckan mellan Mesta (Chios) och Mytilene. Använd vårt prisverktyg för att hitta aktuella priser för att resa med bil mellan Mesta (Chios) och Mytilene.

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Mesta (Chios) och Mytilene?

Ja, fotpassagerare kan resa med Hellenic Seaways mellan Mesta (Chios) och Mytilene.

För mer information, besök vår sida om Färjor från Egeiska öarna till Lesbos
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Mesta (Chios) - Mytilene Sammanfattning av rutt
Land för avresa Grekland
Destination Land Grekland
Antal operatörer 1
Operatörer Hellenic Seaways
Genomsnittligt pris 416 kr.*
Genomsnittliga veckovisa avgångar 1
Genomsnittlig seglingstid 4h 1m
Snabbaste seglingstid 3h 55m
Första färjan 03:40
Sista färjan 04:00
Avstånd 57 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2023-08-01.

De mest populära frågorna

Hur länge tar färjan från Mesta till Mytilene?

Färjeresan från Mesta till Mytilene tar ungefär 4h 20m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.

Vilka rederier trafikerar rutten mellan Mesta - Mytilene?

1 färjebolag trafikerar sträckan mellan Mesta och Mytilene, dessa är
  • Hellenic Seaways

Hur bokar jag färjebiljetter mellan Mesta - Mytilene?

Hos oss hittar du billiga färjor mellan Mesta - Mytilene, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.

Guide till Mesta

Mesta är en traditionell medeltida bosättning som ligger på den grekiska ön Chios som är den femte största av de grekiska öarna i Egeiska havet och ligger cirka 7 km utanför den anatoliska kusten och är separerad från Turkiet av Chiossundet. Byn är ett underverk med sina kullerstensringvägar, den magnifika kyrkan Taxiarxis, det imponerande tornet och byns torg som kallas "Livadi" av lokalbefolkningen. Mesta har öns andra har som verkar på en regelbunden basis. Byn Mesta ger dig en känsla av att historia och modernitet kan samexistera och skapa en mystisk atmosfär av tidlös charm. De nuvarande invånarna i Mesta bevarar fortfarande traditionerna från 1400-talsbyn. Byns viktigaste sed sker under karnevalfestligheterna där "Agas" prövningarna, en satirisk replika av prövningnarna som brukade ske under den turkiska ockupationen, presenteras.

Det finns färjor som fungerar mellan Mesta, Psara ö och Lavrion Attica året runt.


Guide till Mytilene

Den antika grekiska staden Mytilene är huvudstaden och hamnen på ön Lesbos som ligger i nordöstra Egeiska havet. I det ögonblick du anländer till den stora porten kommer staden Mytilene vinna ditt hjärta med sin känsla av det ljuva livet. Öns huvudstad byggdes på sju kullar och krönt av Gateluzzi fästningen har viktiga funktioner bevarade från sin strålande förflutna och dess enastående kulturhistoria. Det är en livlig stad med ett livligt nattliv och Mytilene uppfyller alla behov och önskan i form av hotell, restauranger och rekreation.

Dess emblem är den majestätiska Gateluzzi slottet kyrkan Agios Therapon med sin imponerande kupol och vid kanten av hamnen Frihetsgudinnan. En klassisk mötesplats för lokalbefolkningen är området runt Sappho Torget och den andra hälften av hästskon på den nya södra hamnen med sina trendiga barer och kaféer som drar publik från första sak på morgonen.

Mytilene har en hamn med färjor till de närliggande öarna Lemnos Chios och Ayvalik och ibland Dikili i Turkiet. Hamnen tjänar också fastlands städerna Pireus Aten och Thessaloniki.


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.