Jersey till Sark färja

Jersey Sark rutten ansluter Jersey med Sark. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Manche Iles Express. Det finns överfarter upp till 4 gånger vecka med en resetid från ca 1 timme 10 minuter.

Jersey Sark seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Jersey - Sark färjerederier

  • Manche Iles Express
    • 4 Avgångar per vecka 1 timme 10 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Jersey Sark

Priserna som visas är det genomsnittliga priset för enkel resa som våra kunder har betalat för den här överfarten. Priserna som visas är per person.

Sark guide

Sark är en liten och vykorts ön, som ligger nära både öarna Jersey och Guernsey. En av Kanalöarna, ligger Sark som är hem för en befolkning på ca 700 invånare och är helt bilfri, med den enda transport bestående av cyklar, hästvagnar och traktorer. Sark har två huvudsakliga områden, så kallade Big Sark och Little Sark, och dessa är anslutna med en liten landremsa som kallas Coupee. Ön styrs av Seigneur och ligger bara 5 km lång, vilket gör den minsta europeisk stat i tillvaron. Sark största attraktioner inkluderar några spektakulära kust och avskilda stränder, såsom Grande Greve Bay, oändliga natur, och de vackra grunderna kring Seigneur officiella residens - den 17: e-talet La Seigneurie.

Isle of Sark Shipping Company driver små färjor från Sark till St Peter Port på Guernsey. Överfarten tar 45 minuter för 14 km resan. En höghastighetspassagerarfärja driver även på sommaren till Jersey. Även en 12-passagerarbåt, Lady Maris II, driver linjetrafik till Alderney.