Varför använda
Direct Ferries?

3307 färjerutter och 697 hamnar runt om i världen

Över 2.5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1.2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Island

Island är det mest glesbefolkade landet i Europa med en befolkning på bara 325 000 människor. Landet är beläget mellan de arktiska och nordatlantiska oceanerna och täcker ett område på drygt hundra tusen kvadratkilometer.

Island är vulkaniskt verksamt med många geologiska underverk som norrsken, gejsrar och berg, lavafält, glacial floder som strömmar ner till havet och heta källor som förser en stor del av landet med värme.

Du kan resa med färja från Hirtshals i Danmark och Torshavn på Färöarna till Seydisfjordur på Island med det färöiska färjebolaget Smyril Line. Färjan seglar en gång i veckan mellan april och oktober och ger dig möjlighet att ta eget fordon eller alternativt resa till fots. Överfarten från Danmark till Island är lång och ganska dyr, men det fartyg som Smyril Line använder är av kryssningsrörstandard, så tiden man spenderar ombord mer än kompenserar för priset, vilket har gjort rutten väldigt populär.

Hur tar man sig runt Island?

Färjor dockar vid Seydisfjordur hamn i östra Island och om du reser med bil så når du resten av ön via väg 1 eller ringvägen som går runt ön som förbinder de stora städerna. Många av de mest populära turistmålen ligger inom kort avstånd från ringvägen.

Även om Island inte har något järnvägssystem täcker ett stort nätverk av busslinjer de flesta destinationer i landet.

Vad kan man göra på Island?

Det finns många otroliga naturfenomen på Island. Valskådningsturer är populära, liksom turer till de många gejsrarna, underjordiska källorna och de termiska poolerna runt ön.

Landmannalaugar är populärt, med sitt Mars-liknande landskap av lavafält, liksom de färgrika rhyoliterna och vulkanen Hekla.

Skaftafell isgrotta och Vatnajökull nationalpark lockar många besökare på vintern för att se isgrottorna och glaciärerna.

Grindaviks Blå Lagun erbjuder besökare chansen att bada i ett geotermiskt spa, och naturligtvis kan man se det berömda norrskenet eller Aurora Borealis på mer avlägsna platser från mitten av september till mitten av april.

Stadslivet har också mycket att erbjuda på Island, med vacker arkitektur som Hallgrimskirkskyrkan och konserthuset Harpa.

Island har ett coolt nattklubb och barliv. Lokalbefolkningen vet verkligen hur man festar och du kan dricka snaps, som är tillverkad från jäst potatismos, för att hjälpa dig komma igång.

När är det bäst att boka färja till Island?

Färjepriserna är dyrast under de populära sommarmånaderna då de flesta besöker Island.

Under våren är alla delar av landet inte lika tillgängligt p.g.a. snösmältningen, detta gäller främst vägar i islands högland, där vägarna inte blir framkomliga förrän i mitten av juni.

Sommaren är säsongen då midnattssolen skiner över Island.

Under hösten blir vädret ostadigt och dagarna kyligare.

Under vinterperioden är det Isländska höglandet vanligtvis täckt med snö. Dagarna är betydligt kortare än under de övriga säsongerna.

Priserna kan stiga för resan när avgångstiden närmar sig så vänta inte tills det är för sent! Boka nu för att säkra det bästa priset

Lӓs mer Läs mindre

Populära färjerederier

  • Seatours
    • Få pris

Rutter och hamnar i Island