Flatey Island

Jämför färjor från Flatey till Island

Det finns 2 ferry routes mellan Flatey och Island, vilket ger dig 28 överfarter per vecka att välja bland. Seatours trafikerar 2 routes, Flatey till Stykkisholmur seglar 14 gånger per dag, & Flatey till Brjanslaekur som seglar 14 gånger dagligen.

Eftersom restiden och antalet avgångar kan variera rekommenderar vi att du använder vårt bokningssystem för att få den senaste informationen om resor från Flatey till Island.

Flatey-Island-färjekarta

Klicka här för karta

Färjor från Flatey till Island

Om Flatey:

Flatey är den största av de västra öarna i nordvästra Island, de tros ha formats under istiden.

Namnet översätts till 'platt ö', vilket ger en ledtråd till dess landskap, och mäter knappt 2 gånger 1 kilometer. Den enda vägen leder från färjeterminalen till 'gamla byn', en liten uppörelse som består av vackert färgade och restaurerade hus av öns originala invånare.

Flatey har också en kyrka, byggd år 1926, som sitter brevid det äldsta samt minsta bibliotek i landet. När det gäller naturen, är Flatleys gröna betesmarker fyllda med lamm och himmlen med många flyttfåglar inkluderande lunnefåglar, så det är ett bra ställe även för fågelskådare att stanna till.

Färjeterminalen ligger strax utanför den södra änden av öns singular väg. Därifrån kan man segla till Brjanslaekur i norr och Stykkisholmur i söder på fastlandet, med regelbundna seglingar varje vecka.

Om Island:

Island är en stor ö i Nordatlanten som ligger nära polcirkeln. Landskapet på Island är vilt, robust och färgstark med svart lava, röd svavel, varma blå gejsrar, floder, vattenfall och gröna dalar.
Dess kustlinje är rikt indragen med vikar och fjordar. Island är ett av de mest vulkaniskt aktiva länderna i världen. Hekla är en vulkan på södra sidan av Island och har fått utbrott inte mindre än 16 gånger.

Men runt kustregionerna har Island mest rörelse framför allt i huvudstaden Reykjavik, där mer än hälften av Islands befolkning bor. Reykjavik ligger i en bred vik omgiven av berg som ligger i ett område av geotermiska varma källor, vilket skapar en naturlig centralvärmesystem och förorenings-fri miljö.
Reykjavik är en hektisk stad kombinerad av gammaldags trä arkitektur och moderna byggnader. Trots att det är en relativt liten huvudstad har Reykjavík lyckats skapa ett rykte om nattlivet och dess nattklubbar och barer som regelbundet är fyllda av lättroad medborgare.