Färja från Ios till Thirasia

Ios Thirasia-rutten går mellan Kykladerna och Kykladerna och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Blue Star Ferries trafikerar den här sträckan upp till 7 gånger per vecka med en restid på runt 1 timme 5 minuter när SeaJets servicen kör upp till 4 gånger per vecka med en resetid från 30 min.

Det finns totalt 11 linjer att välja på vecka om du vill åka Ios Thirasia-rutten mellan Kykladerna och Kykladerna. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Ios och Thirasia

  • Blue Star Ferries
    • 7 avgångar per vecka 1 timme 5 min
    • Få pris
  • SeaJets
    • 4 avgångar per vecka 30 min
    • Få pris

Guide till Ios

Ios är en grekisk ö i Kykladernas ögrupp i Egeiska havet. Ön är ganska kuperad med klippor som leder ner till havet på de flesta sidor av ön. Ön ligger ungefär halvvägs mellan öarna Naxos och Santorini. Ios hamn är beläget på nordvästra delen av ön på kort avstånd från byn Chora. Resan från hamnen till byn kan göras med buss eller till fots som tar cirka 15 minuter uppför en brant åsneled. Byn präglas av smala stigar och gator av vilka de flesta har nu övertagits av barer, restauranger, butiker och nattklubbar för att tillgodose turister.

Ios kan nås med konventionell färja eller höghastighetsfärjor från hamnarna i Pireus och Rafina med en restid på mellan 4 1/2 timmar och 8 timmar beroende på typ av färja och destination. Ios är också kopplad till de övriga Kykladerna under sommarmånaderna.

Guide till Thirasia

Den grekiska ön Thirasia är en liten grekisk ö som ligger väster om Santorini i Kykladerna. Den har en befolkning på cirka 250 personer och dess invånare är mestadels upptagna med jordbruk. Holmklipporna är mindre branta än Santorinis men att gå uppför de 250 steg från hamnen är ganska ansträngande, särskilt under sommaren när vädret är mycket varmt. Utsikten över caldera från Thirasia är helt fantastisk, liksom solnedgångar och soluppgångar. Den enda stranden på ön är full av småsten och pimpsten som är bredvid den lilla hamnen. Det enda spåret på ön kommer att leda dig till kyrkan Agia Irini som sägs ha gett Santorini sitt nuvarande namn (Santa Irini - Santorini).