Färja från Helsingfors till Sankt Petersburg

Helsingfors Sankt Petersburg-rutten går mellan Finland och Ryssland. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, St Peter Line. Färjor avgår upp till 3 gånger vecka med en resetid på ca 14 timmar.

Färjetrafiken på Helsingfors Sankt Petersburg-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Helsingfors och Sankt Petersburg

  • St Peter Line
    • 3 avgångar per vecka 14 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Helsingfors Sankt Petersburg

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Helsingfors Sankt Petersburg-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Helsingfors

Finlands huvudstad Helsingfors ligger i landskapet Nyland vid Finska viken i södra delen av landet. Staden är belägen ca 8 mil norr om Tallinn, 40 mil öster om Stockholm och 30 mil väster om St Petersburg i Ryssland. Det är en av norra Europas kulturella, ekonomiska och politiska centrum.
Här finns många intressanta muséer att besöka, t ex Helsingfors nationalmuseum som innehåller samlingar från förhistorisk tid fram nutid. Man får heller inte missa den stora sjöfästningen Sveaborg som finns med på Unesco:s världsarvslista. Den ligger utspridd över flertalet öar precis utanför Helsingfors.

Helsingfors hamn är den största i Finland och näst största i Norden, med hela sex passagerarterminaler. Det går färjor härifrån till Stockholm, Travemünde i Tyskland och Estlands huvudstad Tallinn.

Guide till Sankt Petersburg

Den ryska staden S: t Petersburg är ofta nämns av sina invånare som helt enkelt "Piter" och hette tidigare Leningrad. S: t Petersburg (Sankt Peterburg) har definitivt lett en intressant förflutna med över 300 färgglada år av historia varav mer än 200 var det faktiskt huvudstad hela ryska imperiet. Nutid: t Petersburg är fortfarande en exceptionell stad i alla aspekter mer än att leva upp till de drömmar om tsar Peter den store, som grundade staden i början av 1700-talet. Neva River och dess många kanaler slingrar sig genom centrum av S: t Petersburg och kantas av stora palats och viktiga byggnader från så långt tillbaka som den 18: e århundradet. S: t Petersburg är där rysk balett grundades och har också varit hem för många hyllade kompositörer, såsom Sergej Rachmaninov.

Många av de bästa sevärdheterna i St Petersburg återfinns runt själva centrum och dess framträdande gata Nevskij Prospekt. Chef till Palatstorget som lokalt kallas Dvortsovaya Ploshchad och uppskattar arkitekturen i Vinterpalatset eller tillbringa eftermiddagen cruising på stadens kanaler på vatten bussar, stannar av vid Mikhaylovsky Gardens väg.