COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Ryssland

Ryssland är det största landet på jorden ytmässigt sätt, som täcker mer än en åttondel av världens bebodda landmassa. Landet sträcker sig hela vägen från Östeuropa till Nordasien och har en avundsvärd variation av landskap och dynamiska städer.

Vad kan man göra i Ryssland?

Med tanke på sin storlek erbjuder Ryssland mycket för den ivriga äventyraren. Förutom de mäktiga städerna Moskva och St Petersburg täcker dess 17 miljoner kvadratkilometer expansiv landsbygd, tusentals floder och sjöar, majestätiska bergskedjor och historiska städer som Veliky Novgorod, Pskov och Suzdal. Sagoslott dominerar horisonterna Alupka, Krim och Yoshkarola, medan Altai-regionen i Sibirien erbjuder underbara vandringsleder. Ryssland har ett oändligt val av utomhusaktiviteter.

Av alla ryska förförelser så är huvudstaden den mest övertygande. Moskva är ett uttryck för nationens politik, historia och konst, samt visar de finaste byggnaderna. Stadens fokuspunkt Kreml ligger vid Moskvafloden och är Stadens fokuspunkt. Kreml är ett komplex av fästningsväggar, hem till presidenten och tsaristiska skatter, med det berömda Röda torget som ligger strax utanför. Sovjetunionens historia berättas i fascinerande monument och fascinerande museer, medan ett underbart urval av scenekonst, som ballett och klassiska konserter, representerar kärnan av Ryssland.

Den näst största staden, St Petersburg, var den imperialistiska huvudstaden under tvåhundra år från det att den grundades på 1800-talet. Det är fortfarande landets kulturcentrum, hem till ikoniska platser som Mariinsky-teatern och det statliga ryska museet, med allt från ortodoxa färgverk till abstrakt konst. Staden är känd som Venedig i norr och har 340 broar över floden Neva.

Hur tar man sig bäst runt Ryssland?

Med det omfattande tågnätet i Ryssland kan man komma överallt. Priserna är låga, och turerna rimligt komfortabla, men det tar länge. Buss är ett bra transportmedel, när man reser mellan mindre städer. Färjor till Ryssland anländer från både Europa och Asien. De europeiska linjerna avgår från en handfull nordiska och baltiska länder som anländer till St Petersburg. På östkusten ser den stora hamnstaden Vladivostok varje vecka färjor från Sydkorea. Färjeresor till Ryssland är i allmänhet långdistans, så det är en bra idé att boka lite bekvämt boende för resan.

När är det bäst att boka färja till Ryssland?

Stockholm Sankt Petersburg-rutten går mellan Sverige och Ryssland. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, St Peter Line. Färjor avgår upp till 1 gånger vecka med en resetid på ca 38 timmar 30 minuter.

Färjetrafiken på Stockholm Sankt Petersburg-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Populära färjerederier

Ryssland recension

  • "Sthlm-Tallin-St Petersburg"

    Some of the staff members didn't know English, but other than that I'd highly recommend travelling with St Peterline!

    Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Ryssland