Färja från Granville till Jersey

Granville Jersey-rutten går mellan Frankrike och Jersey. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Manche Iles Express. Färjor avgår upp till 8 gånger vecka med en resetid på ca 1 timme 25 minuter.

Färjetrafiken på Granville Jersey-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Granville och Jersey

  • Manche Iles Express
    • 8 avgångar per vecka 1 timme 25 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Granville Jersey

Priserna som visas är det genomsnittliga priset för enkel resa som våra kunder har betalat för den här överfarten. Priserna som visas är per person.

Guide till Granville

Hamnstaden Granville ligger på Cotentinhalvön i nordvästra Frankrike. Den ligger på Engelska kanalkusten och ligger vid mynningen av Bosq och Pointe du Roc. Staden har ett långt militärt och religiöst förflutet som har bevarats till våra dagar. Den lägre staden har byggts på återvunnen mark från havet, och den övre delen av den gamla staden omgiven av vallar med anor från 1500-talet. Staden är är utsikt från kyrkan Notre-Dame du Cap Lihou som byggdes mellan 1441 och 1796. Den imponerande granitstrukturen byggdes i romansk / tidig gotisk stil. Staden har också ett museum som innehåller handlingar som tillåter besökarna att upptäcka historien om staden genom århundradena. Granville är också hem för Musée Christian Dior, som ligger i modedesignern barndomshem, Villa Les Rhumbs. Granville erbjuder ett antal aktiviteter för att underhålla besökarna, allt från fiske till kasinon. Det finns också gott om restauranger vid vattnet som serverar utmärkta lokala produkter inklusive färsk lokalt fångad fisk och skaldjur.

En färja kan tas från Granville till Jersey i Kanalöarna med en restid på cirka 1 timme och 20 minuter.