Rom

Såhär bokar du färjor från Rom till Sicilien

Det finns 2 färjelinjer mellan Rom och Sicilien, vilket ger dig 6 överfarter per vecka att välja bland. Grandi Navi Veloci trafikerar 2 rutter, Civitavecchia till Palermo går 1 gång per vecka & Civitavecchia till Palermo Termini Imerese ca 5 gånger i veckan.

Eftersom restiden och antalet avgångar kan variera rekommenderar vi att du använder vårt bokningssystem för att få den senaste informationen om resor från Rom till Sicilien.

Rom-Sicilien-färjekarta

Klicka här för karta

Om Sicilien:

Sicilien är en självständig region i Italien och är den största ön i Medelhavet. Messina-sundet heter sundet som går mellan Sicilien och Italien. Palermo är öns huvudstad som ligger på den nordvästra kusten. Andra storta städer är Messina, Catania, Taormina och Syrakusa.
Sicilien har ett mycket bergigt landskap med ett medelhavsklimat. Vulkanen Etna, som ligger nära staden Catania är 10.900 meter hög, vilket gör den till den högsta vulkanen i Europa. Det är också en av världens mest aktiva vulkaner.
Sicilien är mycket känt för sitt rykte om maffia. Den första maffiaorganisationen som heter Cosa Nostra startade på Sicilien och det finns många amerikanska maffiabossar har sicilianskt påbrå.