Madeira

Såhär bokar du färjor från Madeira till Portugal

Det finns för tillfället bara en rutt mellan Madeira och Portugal som traffikeras av 1 färjerederi – Porto Santo Line. Funchal till Porto Santo Island färjeöverfarten traffikeras flera gånger per vecka med en beräknad seglingstid från ca 2 timmar 30 minuter.

Fastän vi har varit noga med att informationen på den här sidan ska vara korrekt, så rekomenderar vi att ni tittar efter aktuella tider och priser för den här Madeira Portugal överfarten mellan Funchal och Porto Santo Island, då frekvens och restid kan variera.

Madeira-Portugal-färjekarta

Klicka här för karta

Färjor från Madeira till Portugal

Om Madeira:

Den portugisiska ön Madeira ligger nordväst om Kanarieöarna och ca 400 km norr om Teneriffa.
Madeira har ett konstant milt klimat vilket gör än till ett populärt resemål året om.

De flesta turister åker till öns huvudetstad Funchal som ligger i södra delen. Funchal är en livlig kuststad med massor av barer, affärer och restauranger, det är en bra bas för alla öns sevärdheter.

Om Portugal:

Portugal ligger i de västra delarna av Iberiska halvön i sydvästra Europa och är det västligaste landet i kontinenten Europa. Portugal gränsar till Spanien och Atlanten i väster och söder. Dessutom ingår det två ögrupper till Portugal som ligger i Atlanten som äheter Azorerna och Madeira.

Portugal har bevittnat ett konstant flöde av olika civilisationer under de senaste 3.100 åren, så som Iberiska, Tartessian, keltiska, feniciska och Carthaginian, grekiska, romerska, germanska (sveberna och västgotisk), egyptisk, semitiska (arabiska, judiska, etc), moriska och andra kulturer har alla gjort ett avtryck på landets kultur, historia och språk. Landet har en blandad och intressant historia.

Portugal försöker utveckla ett kulturellt och stabil turism, som inte enbart är ute efter sol, bad och strand. Landet vill locka turisterna till att lära känna det verkliga Portugal.