Faial

Såhär bokar du färjor från Faial till Graciosa

Det finns för tillfället bara en rutt mellan Faial och Graciosa som traffikeras av 1 färjerederi – Atlanticoline. Horta till Vila da Praia färjeöverfarten traffikeras flera gånger per vecka med en beräknad seglingstid från ca 5 timmar.

Fastän vi har varit noga med att informationen på den här sidan ska vara korrekt, så rekomenderar vi att ni tittar efter aktuella tider och priser för den här Faial Graciosa överfarten mellan Horta och Vila da Praia, då frekvens och restid kan variera.

Faial-Graciosa-färjekarta

Klicka här för karta

Färjor från Faial till Graciosa

Om Faial:

Faial är en del av den centrala gruppen i Azorerna, en portugisisk skärgård i den norra Atlantiska oceanen.

Kustlinjen har några vackra vulkaniska stränder, medan västkusten har dramatiska klippor som störtar in till den klara blåa oceanen. Ute på havet kan man njuta av ett brett urval av aktiviteter som vindsurfing, kajak paddling, dykning och val skådning.

Ön domineras av en enorm krater som var läge för den senaste stora vulkaniska aktiviteten i Azorerna, som la till ungefär 1 kilometer av landmassa år 1957. Man kan även gå igenom den natursköna, bergiga terrängen på bergs cyklar eller på en guidad 4x4 SUV tur.

Från den livsfulla hamnstaden Horta på den sydöstra kusten, kan man välja mellan ett brett urval av seglingar till de flesta azoriska öarna. Med tanke på att skärgården är glest utspridd i orra Atlanten, kan resetiden till öarna variera betydligt.