Algeriet

Såhär bokar du färjor från Algeriet till Italien

Det finns för tillfället bara en rutt mellan Algeriet och Italien som traffikeras av 1 färjerederi – Algerie Ferries. Skikda till Genua färjeöverfarten traffikeras flera gånger per vecka med en beräknad seglingstid från ca 23 timmar.

Fastän vi har varit noga med att informationen på den här sidan ska vara korrekt, så rekomenderar vi att ni tittar efter aktuella tider och priser för den här Algeriet Italien överfarten mellan Skikda och Genua, då frekvens och restid kan variera.

Algeriet-Italien-färjekarta

Klicka här för karta

Färjor från Algeriet till Italien

Om Algeriet:

Algeriet är det största landet i Afrika med en kustlinje vänd mot Medelhavet och en insida täckt av Sahara öken som är utspridd med pittoreska ruiner.

Efter att Algeriet har varit hem för många välden samt dynastier förr, erbjuder det nu ett mångfaldigt kultur arv och ett överflöd av fascinerande historiska landmärken. Dett finns totalt romerska städer, fängslande museum och livliga medinas som bara väntar på att bli utforskade.

Huvudstaden Alger kännetecknas av kalkade hus som stiger upp från havet, innefattande både en modern samt en gammal section. Dock är enorma Casbah, eller "citadel", stadens mest framträdande och besökta attraktion, med dess labyrinth av smala gator och spektakulära ottomaska palats.

Algeriet är idealt placerad för segling till södra Europa och med många portar längs med dess 1,600-km kustlinje, finns det massor av färjeval. De flesta ruttera över Medelhavet har en relativt lång resetid, så man kan vara säker på att boka en bekväm hytt.

Om Italien:

Av alla europeiska länder är Italien kanske det svåraste att klassificera. Det är en modern, industrialiserad nation. Med känsla för mode och stil då många designer ligger i täten med varje säsongs mode. Italien är också ett Medelhavsland med många fina kuster och stränder.

Italienarna är starkt familjeinriktade med betoning på de traditioner och ritualer i den katolska kyrkan som trots en växande skepsis bland landets ungdom dominerar fortfarande människornas liv i landet.

Italien blev bara en enad stat år 1861 och med ett resultat då italienarna ofta känner mer lojalitet till sin region än nationen som helhet - något som framtyder i köket, dialekter, landskapen och ofta varierande levnadsstandard. Det finns också naturligtvis landets enorma kulturarv - provinsenToscana har ensamt mer klassificerade historiska monument än något annat land i världen. Det finns stora rester av det romerska riket över hela landet och särskilt i huvudstaden Rom. Varje region behåller sin egen heliga konstnärlig tradition.

När ni åker till Italien måste ni prova de riktiga italienska matträtterna så som pizza och pasta!