COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Carteret - Jersey är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Frankrike till Jersey

Rederier som åker mellan Carteret och Jersey

    • 4 Sailings Weekly 1 hour 15 min
    • Get price

Färja från Carteret till Jersey

Carteret Jersey-rutten går mellan Frankrike och Jersey. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Manche Iles Express. Färjor avgår upp till 4 gånger vecka med en resetid på ca 1 timme 15 minuter.

Färjetrafiken på Carteret Jersey-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Carteret

Carteret är en hamnstad och populär badort som ligger i nordvästra Frankrike. Staden kan spåra sin historia tillbaka till romartiden. Carteret utvecklades till semesterorter under Belle Epoque, när semestrar vid havet kom på modet. År 1921 var området klassificerat som en "turiststad" och har sedan 1995 erkänts som en Blue Flag strand, en beteckning som delas ut till havskustområden som håller fast vid specifika miljökrav. Städerna Barneville-sur-mer och Carteret slogs samman till en kommun 1965.

Hamnen i Carteret är den nuvarande hamnen i Barneville-Carteret. Ibland kallas den "hamnö", och är belägen på den högra stranden av mynningen av Gerfleur floden, i slutet av Cape Carteret. Den stora piren och södra vallen byggdes klart 1880; följande år startades en färjelinje till Jersey. År 1945 utvidgades den lilla hamnen, som används som skydd för fiskare under vårens tidvatten, med hjälp av stridsingenjörer från amerikanska 280:e bataljonen stationerad i Carteret.


Guide till Jersey

Jersey tillhör Storbritannien och ligger vid Engelska kanalen utanför Normandie. Tillsammans med Guernsey bildar den gruppen av öar som kallas Kanalöarna.