Färja från Carteret till Jersey

Carteret Jersey-rutten går mellan Frankrike och Jersey. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Manche Iles Express. Färjor avgår upp till 2 gånger vecka med en resetid på ca 1 timme 5 minuter.

Färjetrafiken på Carteret Jersey-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Carteret och Jersey

  • Manche Iles Express
    • 2 avgångar per vecka 1 timme 5 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Carteret Jersey

Priserna som visas är det genomsnittliga priset för enkel resa som våra kunder har betalat för den här överfarten. Priserna som visas är per person.

Guide till Carteret

Carteret är en hamnstad och populär badort som ligger i nordvästra Frankrike. Staden kan spåra sin historia tillbaka till romartiden. Carteret utvecklades till semesterorter under Belle Epoque, när semestrar vid havet kom på modet. År 1921 var området klassificerat som en "turiststad" och har sedan 1995 erkänts som en Blue Flag strand, en beteckning som delas ut till havskustområden som håller fast vid specifika miljökrav. Städerna Barneville-sur-mer och Carteret slogs samman till en kommun 1965.

Hamnen i Carteret är den nuvarande hamnen i Barneville-Carteret. Ibland kallas den "hamnö", och är belägen på den högra stranden av mynningen av Gerfleur floden, i slutet av Cape Carteret. Den stora piren och södra vallen byggdes klart 1880; följande år startades en färjelinje till Jersey. År 1945 utvidgades den lilla hamnen, som används som skydd för fiskare under vårens tidvatten, med hjälp av stridsingenjörer från amerikanska 280:e bataljonen stationerad i Carteret.