Tyvärr finns inte Calvi - Savona tjänsten längre tillgänglig.
...

Färjor till Calvi - Savona

Calvi - Savona rutten traffikerades av Corsica Sardinia Ferries.

Den här färjetjänsten är inte längre tillgänglig, men då vi är en storskalig återförsäljare av färjebiljetter och jämför resor, och bokar med de största färjerederierna, så kan vi erbjuda alternativa överfarter som seglar från Korsika eller till Italien som visas här nedanför.

Klicka på länkarna här nedanför för mer information eller välj från menyn till vänster för att jämföra priser, tidtabeller och boka dina biljetter nu.

Calvi Savona Alternativ

Guide till Calvi

Calvi är en stad och hamn i Haute - Corse området på den franska ön Korsika. Staden ligger ungefär 95 km från Bastia och 24 km från L' Ile- Rousse. Det är hem för kantonen Calvi och är också huvudstad i arrondissementet i Calvi. Staden är hem till 2nd Foreign Parachute regementet i den franska främlingslegionen. Staden sägs också vara Christopher Columbus födelseort, som på den tiden var en del av Genuas imperie.

Calvis moderna färjeterminal finns i den kommersiella hamnen som ligger bara en kort promenad från centrum. Faciliteterna i själva hamnen är begränsade till offentliga toaletter, varuautomater och en liten snackbar, även om själva staden erbjuder ett brett utbud av shopping och tjänster inom en kort promenad från hamnen. Det finns två färjebolag som har båtar som avgår från hamnen. Corsica Ferries seglar till Nice med en restid på 3 timmar på expresservice och 5-6 timmar med vanlig färja. SNCM seglar också till Nice, med en 3 timmars restid, och har också en avgång per vecka till Marseille.

Guide till Savona

Känd som en av norra Italiens stora havet hamnar, provinsstaden Savona i det natursköna regionen Ligurien ståtar med mer än tung industri. En titt bortom hamnen avslöjar en medeltida fästning, konstgallerier och katedraler tillsammans livfullt färgade havet hem. Savona är lättillgängligt via vägbanan, tåg och färja även om det lockar färre turister än många av sina grannar i Medelhavsområdet. Staden ligger vid Medelhavet kusten cirka 25 miles väster om Genua och 93 miles öster om Nice i Frankrike. Denna stadens kustnära läge hjälpte det utvecklas till en viktig hamnstad vars hamn fungerar som områden industriella huvud nav för bil export. Flera färjor och Medelhavsområdet kryssningsfartyg också ofta avvika från Savona hamn.

Inland från Savona hamn är en pittoresk stadskärna domineras av en medeltida fästning och katedraler. Den imponerande 1600-tals Fortezza Priamar utsikt över Medelhavet byggdes av Genua arbetare, främst för att visa sin dominans över Savonese, som de hade just besegrat i strid. Idag kan två museer och ett arkeologiskt museum display fynd från områdets förhistoria som finns inom fästnings "väggar. Inom gångavstånd är en annan av stadens sällsynta bevarade 1600 talsbyggnader, utsmyckade Cattedrale di Nostra Signora Assunta, byggd för att ersätta den sönderfallande 13-talet kyrkan St Francis. I Piazza Chabrol, innehåller Pinatoca Civica Savona museet en imponerande samling av 14 och 15-tals religiös konst, samt två Picasso målningar.