Tyvärr finns inte Calvi - Nice tjänsten längre tillgänglig.
...

Färjor till Calvi - Nice

Calvi - Nice rutten traffikerades av Corsica Linea & Corsica Sardinia Ferries.

Den här färjetjänsten är inte längre tillgänglig, men då vi är en storskalig återförsäljare av färjebiljetter och jämför resor, och bokar med de största färjerederierna, så kan vi erbjuda alternativa överfarter som seglar från Korsika eller till Frankrike som visas här nedanför.

Klicka på länkarna här nedanför för mer information eller välj från menyn till vänster för att jämföra priser, tidtabeller och boka dina biljetter nu.

Genomsnittligt pris för Calvi Nice

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Calvi Nice-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Calvi

Calvi är en stad och hamn i Haute - Corse området på den franska ön Korsika. Staden ligger ungefär 95 km från Bastia och 24 km från L' Ile- Rousse. Det är hem för kantonen Calvi och är också huvudstad i arrondissementet i Calvi. Staden är hem till 2nd Foreign Parachute regementet i den franska främlingslegionen. Staden sägs också vara Christopher Columbus födelseort, som på den tiden var en del av Genuas imperie.

Calvis moderna färjeterminal finns i den kommersiella hamnen som ligger bara en kort promenad från centrum. Faciliteterna i själva hamnen är begränsade till offentliga toaletter, varuautomater och en liten snackbar, även om själva staden erbjuder ett brett utbud av shopping och tjänster inom en kort promenad från hamnen. Det finns två färjebolag som har båtar som avgår från hamnen. Corsica Ferries seglar till Nice med en restid på 3 timmar på expresservice och 5-6 timmar med vanlig färja. SNCM seglar också till Nice, med en 3 timmars restid, och har också en avgång per vecka till Marseille.

Guide till Nice

Den franska staden Nice är huvudstaden i Côte d'Azur och är en verkligt kosmopolitisk turistmål. Denna del av den franska Rivieran är den perfekta semesterorten för soldyrkare, med många människor väljer att koppla av längs Nices spektakulära kust under de soliga sommarmånaderna och milda vintrar, där du har möjlighet att sola, paddla i det azurblå havet, simma, vattenskidor, parascend, jet-ski, eller bara smutta på en jämn cocktail. Trevligt är hem för många fria stränder och även totalt 15 privata strand områden, kallade "Plages concédées", där solstolar kan hyras för en nominell avgift. Många besökare som vistas i Nice njuta av en promenad längs Promenade des Anglais strandpromenaden i den engelska, som går tillbaka nästan 200 år och linjer stadens Medelhavskust på Baie des Anges Änglabukten. Centralt för livet i Nice, är denna legendariska boulevard mer känd som bara "Promenade" och sträcker sig cirka 6 km / 4 miles, med många ljusa blå stolar där man kan sitta och koppla av och njuta av fantastisk havsutsikt. Kustlinjen i Nice är full av turistattraktioner, och i närheten finns också ett antal tilltalande Côte d'Azur städer. Också nära Nice är många traditionella provensalska byar, som är full av tecken.