Färja från Bergen till Flam

Bergen Flam-rutten går mellan Norge och Norge. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Norled. Färjor avgår upp till 7 gånger vecka med en resetid på ca 5 timmar 25 minuter.

Färjetrafiken på Bergen Flam-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Bergen och Flam

  • Norled
    • 7 avgångar per vecka 5 tim 25 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Bergen Flam

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Bergen Flam-rutten är för en bil och 1 passagerare.

Guide till Bergen

Bergen är en stad som ligger på västkusten i Norge, på halvön Bergenhalvoyen, och går ibland under namnet De sju bergen. Stadens centrum och norra stadsdelar ligger längs strandkanten av Byfjorden. Bergen är ett internationellt center för sjöfart, havsodling, olja och nationellt centrum för högre utbildning. Hamnen i Bergen är Norgest mest traffikerade.

Bergen är omgiven av en av världens mest spektakulära turistattraktioner - de norska fjordarna, som nu är inkluderade på UNESCO's världsarvslista. Fjordarna är djupa och smala, omgivna av höga, branta berg med snötäckta toppar. Besökarna kan se små gårdar, några vid fjordarna och vissa högt uppe i bergen, bevis på att folk har bott där i många århundraden.

Bergens hamn är den största i Norge. 2011 tog hamnen emot 264 fartyg och 350.248 besökare. Fjord Line har en färja som går till Hirtshals i Danmark. Bergen är den södra terminalen för Hurtigruten, kustexpressen, som avgår dagligen längs kusten till Kirkenes. Katamaraner går också från Bergen söderut till Haugesund och Stavanger och norrut till Sognefjord och Nordfjord.