Bastia till Portoferraio färja

Bastia Portoferraio rutten ansluter Korsika med Elba. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Corsica Sardinia Ferries. Det finns överfarter upp till 2 gånger vecka med en resetid från ca 1 timme 30 minuter.

Bastia Portoferraio seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Bastia - Portoferraio färjerederier

  • Corsica Sardinia Ferries
    • 2 Avgångar per vecka 1 timme 30 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Bastia Portoferraio

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Bastia Portoferraio är en bil och 2 passagerare.

Bastia guide

Bastia är en stad i Haute-Corse-området i Frankrike och ligger på den nordöstra delen av ön Korsika. I staden finns också huvudhamnen på ön och är öns största handelsstad. Staden har tre olika hamnar. Den gamla hamnen ("Vieux Port") ligger i en trång vik och används mest för fiskebåtar och fritidsbåtar. Lite längre norrut ligger handelshamnen och norr om den ligger Toga marina som används för större segelbåtar och yachter.

Sevärdheter i Bastia är t.ex. Korsika museumet, det f.d. palatset för de genoesiska guvernörerna, som nu är ett museum med korsisk etnografi, och fortet med sitt 1500-tals klocktorn och som erbjuder en fantastisk utsikt över den gamla hamnen, Terra Vecchia, berget och kusten.

Hamnen i Bastia har förbindelser till fastlandet i Frankrike (Marseille, Nice och Toulon) och Italien (Genua, La Spezzia, Livorno, Piombino, Savona och Portoferraio).

Portoferraio guide

Staden Portoferraio ligger på den italienska ön Elba på nordöstra kusten, på en udde som stänger klyftan mot norr. Portoferraio är en av öns äldsta städer och kan spåra sitt ursprung tillbaka till ligurerna, etruskerna och grekerna, innan den blev en romersk koloni som heter Fabricia. Stadens layout beror på Cosimo I dei Medici, som efter att ha ändrat namnet till cosmopoli 1548 började också de stora defensiva verk. Staden är känd för att ge skydd åt den landsflyktige Napoleon Bonaparte 1814. Andra platser av historiskt och kulturellt intresse är den romanska kyrkan Santo Stefano alle Trane, hög malet etruskiska fästning Castiglione, Villa dei Mulini och Villa San Martino, den International Art Center of Italo Bolano, Pinacoteca Foresiana och Botaniska trädgården vid Ottone.

Några kilometer från Portoferraio, mot Bagnaia, i den lilla byn Le Grotte, där besökare kan se resterna av en romersk villa från den kejserliga perioden. Dessa täcktes av växter och buskar till 1960 vid grävning avslöjat den stora komplex med väggar i opus reticulatum, stora terrasser med utsikt över havet och en pool med värme och en vattencirkulationssystem.