Amalfi
Neapel
Färjor till Italien
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Amalfi - Neapel är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja från Amalfi till Neapel

Amalfi Neapel-rutten går mellan Italien och Italien och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Alilauro trafikerar den här sträckan upp till 4 gånger per vecka med en restid på runt 1 timme 15 minuter när NLG servicen kör upp till 4 gånger per dag med en resetid från 1 timme 45 minuter.

Det finns totalt 32 linjer att välja på vecka om du vill åka Amalfi Neapel-rutten mellan Italien och Italien. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Amalfi till Neapel?

  Färjeresan från Amalfi till Neapel tar ungefär 1h 30m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Amalfi till Neapel?

  Priserna för färjan mellan Amalfi - Neapel varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 71 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Amalfi - Neapel?

  2 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Amalfi och Neapel, dessa är
  • Alilauro
  • NLG
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Amalfi - Neapel?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Amalfi - Neapel, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Amalfi - Neapel?

  Ja, mellan Amalfi - Neapel kan du resan utan bil med
  • Alilauro
  • NLG
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Amalfi - Neapel?

  Nej, på denna sträcka kan du endast resa utan bil.
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Amalfi - Neapel?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Alilauro
 • Vad är avståndet från Amalfi till Neapel?

  Det är uppskattningsvis 23 sjömil mellan Amalfi och Neapel.

Guide till Amalfi

Amalfi är en stad och kommun i provinsen Salerno, som ligger i regionen Campania, Italien, på Gulf of Salerno. Den är belägen vid en djup ravin och Monte Cerreto (1315 m) och omgiven av dramatiska klippor och kustmiljö. Amalfi är huvudorten på kusten som den ligger vid, som heter Costiera Amalfitana (Amalfikusten), och är idag en viktig turistdestination tillsammans med andra städer på samma kust, såsom Positano, Ravello m.fl. Amalfi är en utvald UNESCO världsarvplats.

På toppen av trappan finns Sankt Andrews katedral (Duomo) med utsikt över Piazza Duomo, hjärtat av Amalfi. Katedralen byggdes på 1000-talet och insidan utsmyckades i sen barockstil med ett nav och två mittgångar som är avdelade med 20 kolumner. Fasaden är i bysantisk stil och är utsmyckad med olika målningar av helgon, bl.a. en stor freskomålning av Sankt Andrew.

Amalfikusten är känd för sin produktion av Limoncello likör och området är känt för sin citronodling. Citronerna som växer i regionen är långa och åtminstone dubbelt så stora som vanliga citroner, med ett tjockt skal och sött och saftigt fruktkött med många kärnor. Det är vanligt att se citroner växa i terassträdgårdarna längs med hela Amalfikusten mellan februari och oktober.


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.