Färja från Wallaroo till Lucky Bay

Wallaroo Lucky Bay-rutten går mellan Australien och Australien. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Sea Sa. Färjor avgår upp till 9 gånger vecka med en resetid på ca 2 timmar.

Färjetrafiken på Wallaroo Lucky Bay-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Wallaroo och Lucky Bay

  • Sea Sa
    • 9 avgångar per vecka 2 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Wallaroo Lucky Bay

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Wallaroo Lucky Bay-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Wallaroo

Wallaroo är en stad och hamn som ligger på den västra sidan av Yorkehalvön i södra Australien. Staden ligger på strandremsan, 13 meter över havet. Wallaroo har ett torrt medelhavsklimat med säsongstemperaturer några grader över Adelaides temperaturer. Temperaturintervallen är liknande till Kadinas och vädret liknar Kadinas och Adelaides. Staden ligger cirka 160 km nordväst om Adelaide och är en av de tre Copper Triangle städer kända för sin historiska delade koppargruvindustri. Städerna kallas kollektivt "Lilla Cornwall". Stadens namn härstammar från Aboriginalordet Wadlu Waru som betyder wallabyurin! Wallaroobosättningen etablerades på Wallaroo Bay från 1861 och utnämndes till en stad 1862. Vid 1865 var befolkningen 3.000, och nådde en topp på 5.000 1920. Det var Yorkehalvöns största och viktigaste hamn fram till 1923 då kopparproduktionen upphörde, och största och viktigaste på Spencer Gulf tills Port Pirie smältverken etablerades 1890.


En daglig färja går mellan hamnen i Wallaroo och Lucky Bay, nära Cowell på Eyre halvön.

Guide till Lucky Bay

Ligger på Eyre Peninsular i södra Australien, finnas lucky Bay som namngavs av Matthew Flinders 1802 som samtidigt utforska kusten. Han seglade en farlig väg genom Recherce skärgård och tog skydd i viken när fartyget HMS Investigator drabbades av sommarstorm. Samtidigt i viken, hans botanist, Robert Brown, upptäckte och namngav många nya arter av vilda växter.. Viken är perfekt för snorkling, bad, fiske, surfing och för att lansera små båtar. Var medveten om att dessa stränder är notoriskt opålitliga för fordon och det är lätt att bli fastna i den mest oskyldigt våta eller torra sanden.

Den Eyre halvön är en trekantig halvö som avgränsas i öster av Spencer Gulf, i väster av Stora Australbukten och i norr av Gawler Ranges. Den är uppkallad efter upptäcktsresanden Edward John Eyre som utfors delar av regionen mellan 1839-1841. Kustlinjen först kart av expeditioner av Matthew Flinders i 1801-1802 och den franska upptäcktsresanden Nicolas Baudin ungefär samtidigt.

Hamnen är en slutstation för en passagerarfärja som transporterar fordon och passagerare över Spencer Gulf mellan Tur Bay och Wallaroo.