COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Wallaroo - Lucky Bay är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Rederier som åker mellan Wallaroo och Lucky Bay

Färja från Wallaroo till Lucky Bay

Hos Direct Ferries kan du jämföra färjor i Australien på färjerutten Wallaroo Lucky Bay med vår enkla och snabba sökfunktion för tillgänglighet och priser.

Vi får prisuppdateringar för rutten Wallaroo till Lucky Bay direkt från färjerederiernass system och jämför alla alternativ för att försäkra dig om att du hittar det bästa erbjudandet för din överfart. Hitta priset och boka din biljett till Australien kan inte bli enklare!

Det går snabbt och enkelt att hitta färjepriser! Välj avgångshamn från sökfunktionen Tider & Priser, Wallaroo Lucky Bay, välj antal passagerare och klicka på sök.

Guide till Wallaroo

Wallaroo är en stad och hamn som ligger på den västra sidan av Yorkehalvön i södra Australien. Staden ligger på strandremsan, 13 meter över havet. Wallaroo har ett torrt medelhavsklimat med säsongstemperaturer några grader över Adelaides temperaturer. Temperaturintervallen är liknande till Kadinas och vädret liknar Kadinas och Adelaides. Staden ligger cirka 160 km nordväst om Adelaide och är en av de tre Copper Triangle städer kända för sin historiska delade koppargruvindustri. Städerna kallas kollektivt "Lilla Cornwall". Stadens namn härstammar från Aboriginalordet Wadlu Waru som betyder wallabyurin! Wallaroobosättningen etablerades på Wallaroo Bay från 1861 och utnämndes till en stad 1862. Vid 1865 var befolkningen 3.000, och nådde en topp på 5.000 1920. Det var Yorkehalvöns största och viktigaste hamn fram till 1923 då kopparproduktionen upphörde, och största och viktigaste på Spencer Gulf tills Port Pirie smältverken etablerades 1890.


En daglig färja går mellan hamnen i Wallaroo och Lucky Bay, nära Cowell på Eyre halvön.


Guide till Lucky Bay

Ligger på Eyre Peninsular i södra Australien, finnas lucky Bay som namngavs av Matthew Flinders 1802 som samtidigt utforska kusten. Han seglade en farlig väg genom Recherce skärgård och tog skydd i viken när fartyget HMS Investigator drabbades av sommarstorm. Samtidigt i viken, hans botanist, Robert Brown, upptäckte och namngav många nya arter av vilda växter.. Viken är perfekt för snorkling, bad, fiske, surfing och för att lansera små båtar. Var medveten om att dessa stränder är notoriskt opålitliga för fordon och det är lätt att bli fastna i den mest oskyldigt våta eller torra sanden.

Den Eyre halvön är en trekantig halvö som avgränsas i öster av Spencer Gulf, i väster av Stora Australbukten och i norr av Gawler Ranges. Den är uppkallad efter upptäcktsresanden Edward John Eyre som utfors delar av regionen mellan 1839-1841. Kustlinjen först kart av expeditioner av Matthew Flinders i 1801-1802 och den franska upptäcktsresanden Nicolas Baudin ungefär samtidigt.

Hamnen är en slutstation för en passagerarfärja som transporterar fordon och passagerare över Spencer Gulf mellan Tur Bay och Wallaroo.