Färja från Vlora till Bari

Vlora Bari-rutten går mellan Albanien och Italien. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, European Ferries. Färjor avgår upp till 2 gånger vecka med en resetid på ca 9 timmar.

Färjetrafiken på Vlora Bari-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Vlora och Bari

  • European Ferries
    • 2 avgångar per vecka 9 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Vlora Bari

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Vlora Bari-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Vlora

Vlora är en stad och den näst största hamnen i Albanien och ligger på Vlorabukten, en vik av Adriatiska havet, och är nästan helt omgiven av berg. Stadens hamn ligger bara 130 km från Salentokusten i Italien och är närmast Bari av alla hamnar. Beläget vid ingången till Vlorabukten är den närliggande ön Sazan och själva staden är omgiven av vackra små trädgårdar och olivlundar. Valonia, mängdnamnet för ekollonkoppar som erhållits i närliggande ekskogar och (på grund av dess kemiska derivat) som används av garvare, har fått sitt namn från Valona, det gamla namnet på Vlore. Staden kan spåra sin historia tillbaka till det 6:e århundradet f.Kr. då den grundades som en antik grekisk koloni och har varit kontinuerligt bebodd sedan dess. På grund av utvecklingen av turismen under senare år har pubar, nattklubbar, restauranger och barer öppnats, särskilt inom området för "Cold Water" (Uji jag Ftohte), ca 3 km från centrum av staden.

Från stadens hamn finns 3 avgångar per vecka till Brindisi i Italien med en överfart på ca 5 timmar.

Guide till Bari

Bari är en stor hamnstad belägen vid Adriatiska kusten och är huvudstad i den italienska regionen Apulien. Staden är inte ett stort turistmål, men den har några sevärdheter och har ett bra läge för att utforska en attraktiv del av Italien. Baris historiska centrum ligger på en udde når in i Adriatiska havet. Detta område har byggts på i årtusenden, men de flesta av arkeologi är begravd under klustret av smala gränder som utgör Vecchia Bari. Kvartalet är känd för att vara förvirrande och besökarna kommer säkert att förlora sin känsla av riktning. Mellan hjärtat av Gamla stan och havet finns Baris mest berömda kyrka, den romanska Basilica di San Nicola. Det är tillägnad St Nicholas och byggdes för att hysa hans kvarlevor, som fortfarande ligger i kryptanen. Detta är en viktig religiös destination och det finns ett kapell i kryptan tillägnad ortodoxa pilgrimer. I huvuddelen av kyrkan finns flera anmärkningsvärda sevärdheter inklusive en utstuderat sten baldakin över altaret och en marmors biskopsstol, känd som Cattedra di Elia, daterad till omkring 1100-talet.

Från hamnen i Bari avgår färjormot Durres, Igoumenista, Kefalonia, Korfu, Patras, Kotor och Dubrovnik.