Färja från Trapani till Ustica

Trapani Ustica-rutten går mellan Sicilien och Ustica öarna. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Liberty Lines Fast Ferries. Färjor avgår upp till 1 gånger vecka med en resetid på ca 2 timmar 25 minuter.

Färjetrafiken på Trapani Ustica-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Trapani och Ustica

  • Liberty Lines Fast Ferries
    • 1 avgång(ar) per vecka 2 tim 25 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Trapani Ustica

Priserna som visas är det genomsnittliga priset för enkel resa som våra kunder har betalat för den här överfarten. Priserna som visas är per person.

Guide till Trapani

Den italienska staden Trapani ligger på ön Sicilien och är huvudstad i provinsen Trapani. Stadens historia går tillbaka till elymerna och är en viktig fiskehamn och porten till Egadiska öarna. Populära attraktioner i staden inkluderar dess kyrkor i allmänhet och dess restaurerade katedral i synnerhet. Cattedrale di San Lorenzo byggdes ´på 1400-talet och genomgick senare en bysantinsk ansiktslyftning. Populär i staden är även Chiesa del Purgatorio som innehåller skulpturer som transporteras genom staden under dess berömda Påskprocession. På långfredagen dras dessa tjugo trä statyer, känd som Misteri, genom gatorna av utklädda medborgare.

Beläget en bit från centrum är den medeltida muromgärdade kullstaden Erice, Marsala som är känd för sitt vin och den antika grekiska platsen Selinunte. En annan populär utflykt är att besöka de närliggande Egadiska öarna, som kan nås på cirka 30 minuter. De är den perfekta platsen att koppla av, bada, dyka eller bara strosa runt.

Från Trapani hamn avgår färjor till öar som Pantelleria samt Neapel, Cagliari på Sardinien och Tunisien.

Guide till Ustica

Den lilla italienska ön Ustica ligger utanför den norra kusten av Sicilien från Palermo och har spektakulära landskap, både på land och i vattnet. Den antika vulkaniska ön är en nationell marin park med förstenade svart lava och kristallklart, blått vatten. Ustica är särskilt populär bland dykare för sin nedsänkt antika staden Osteodes med alla dess skatter. Ön är lätt att nå och därför många turister väljer att resa till Ustica på natten, vilket gör en hel dag för sightseeing. Ett bra ställe att börja utforska ön är den förhistoriska byn av "Faraglioni", en stor by som kännetecknas av förstärkta fästning väggar ungefär en meter hög och sex meter tjocka. Denna vägg gång bifogade en by cirkulära eller fyrsidiga hyddor, grupperade sida vid sida och rik med keramik såsom burkar, koppar, brickor, tankar, slipmaskiner och verktyg - med tydliga referenser till den mykenska kulturen. Denna by, tillsammans med "Omo Morto", visar att under bronsåldern, cirka 1450-1250 f.Kr., Ustica gynnats av sitt läge längs obsidian (naturliga vulkaniskt glas) och andra handelsvägar. De mäktiga murar, byggda efter de byggteknik Mykene och går tillbaka till mellersta bronsåldern är konkreta bevis på det statligt av osäkerhet i vilket Sicilien fann sig efter ankomsten av mykenare.

Du kan ta en färja eller flygbåt från Palermos Stazione Marittima till Ustica. Överfarten tar ca 2 timmar och 30 minuter med färja och drygt 1 timme med bärplansbåt.