COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Terracina - Ventotene är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Italien till Pontine-öarna

Rederier som åker mellan Terracina och Ventotene

    • 1 Sailing Weekly 2 hr 20 min
    • Get price

Färja från Terracina till Ventotene

Terracina Ventotene-rutten går mellan Italien och Pontine-öarna. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, NLG. Färjor avgår upp till 1 gånger vecka med en resetid på ca 2 timmar 20 minuter.

Färjetrafiken på Terracina Ventotene-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Terracina

Terracina är en stad som ligger i den italienska provinsen Latina och cirka 55 km från sydöstra Rom. Den moderna staden finns på samma plats som den gamla staden. Den nuvarande piazzan är det antika romerska forumet, och den romerska trottoar av plattor med inskriptionen A. Aemilius AF en gång ifyllda med brons, är väl bevarade. Stenbeläggningen stöds av massiva välvda substrukturer, som sträcker sig runt de omgivande husen. Terracina mest ovanliga och slående plats är Tempel av Jupiter Anxur. Anxur var det antika Volscian namnet för staden; Jupiter har i allmänhet antagits vara guden till vem helgedomen invigdes. Huvuddelen av templet är borta, men den imponerande välvda basen kan på lång väg, och ingen besökare till Terracina bör missa en resa till den fascinerande kullen med sin fantastiska utsikt. På den östra sidan av staden, nedanför templet på kullen, är ett monument till romersk ingenjörs och beslutsamhet. För att förbättra vägen Via Appia kortade Trajan av klippan för att ge plats för vägen. Trafiken går fortfarande förbi detta 36m djupa snitt i berget, Pisco Montano; yxmärken och romerska siffror indikerar arbetarnas framsteg.

Färjor från stadens port ansluter Terracina till ön Ponza.


Guide till Ventotene

Ventotene är liten ö i Pontine ö-gruppen utanför västkusten av Italien.
På bara 3 km lång och 800 meter bred, får Ventotene sitt namn från de rådande vindar som blåser över ön (vinden i italienska är vento).