Färja från Terracina till Ponza

Terracina Ponza-rutten går mellan Italien och Pontine-öarna och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. NLG trafikerar den här sträckan upp till 7 gånger per vecka med en restid på runt 50 minuter när Laziomar servicen kör upp till 14 gånger per vecka med en resetid från 2 tim 40 min.

Det finns totalt 21 linjer att välja på vecka om du vill åka Terracina Ponza-rutten mellan Italien och Pontine-öarna. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Terracina och Ponza

  • NLG
    • 7 avgångar per vecka 50 min
    • Få pris
  • Laziomar
    • 14 avgångar per vecka 2 tim 40 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Terracina Ponza

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Terracina Ponza-rutten är för en bil och 1 passagerare.

Guide till Terracina

Terracina är en stad som ligger i den italienska provinsen Latina och cirka 55 km från sydöstra Rom. Den moderna staden finns på samma plats som den gamla staden. Den nuvarande piazzan är det antika romerska forumet, och den romerska trottoar av plattor med inskriptionen A. Aemilius AF en gång ifyllda med brons, är väl bevarade. Stenbeläggningen stöds av massiva välvda substrukturer, som sträcker sig runt de omgivande husen. Terracina mest ovanliga och slående plats är Tempel av Jupiter Anxur. Anxur var det antika Volscian namnet för staden; Jupiter har i allmänhet antagits vara guden till vem helgedomen invigdes. Huvuddelen av templet är borta, men den imponerande välvda basen kan på lång väg, och ingen besökare till Terracina bör missa en resa till den fascinerande kullen med sin fantastiska utsikt. På den östra sidan av staden, nedanför templet på kullen, är ett monument till romersk ingenjörs och beslutsamhet. För att förbättra vägen Via Appia kortade Trajan av klippan för att ge plats för vägen. Trafiken går fortfarande förbi detta 36m djupa snitt i berget, Pisco Montano; yxmärken och romerska siffror indikerar arbetarnas framsteg.

Färjor från stadens port ansluter Terracina till ön Ponza.

Guide till Ponza

Ponza är den största av Pontine öarna en attraktiv skärgård utanför den italienska kusten mellan Rom och Neapel. Med blått vatten och ett slående kuperat landskap är ön älskad av regelbundna besökare som försöker hålla dess charm en hemlighet. Ön är känd för sina blå grottorna som skapades av etruskerna. Bland dem är Ormar Grotto och den romerska Gallery en romersk tunnel som förbinder staden Ponza till (nu stängd) stor sandstrand som heter Chiaia di Luna på västra sidan. Ön har många arkeologiska ruiner synliga, inklusive egyptiska kanaane grekiska och feniciska Necropoli ruiner i mitten av ön. Det finns etruskiska ruiner på delar av ön rörig med romerska ruiner. En stor staty som heter Il Mamozio ("The Mummy") eller Il Mitreo som betyder mitra eller prästens hatt är en 3000 år gammal marmorstaty och hittades i hamnen. Föreställande en lokal ETRUSKISK konsul är det nu visas på ett museum i Napoli bakom skyddsplast där den återförenades med sitt huvud. Det är den äldsta kända etruskiska staty av sitt slag och extremt sällsynt.

Färjor tjänster från Ponza avgår till Neapel Terracina Formia och Anzio; det finns också bärplansbåtar (aliscafo) till Anzio och Formia som har restid på cirka 75 minuter.