Terracina
Ponza
Färjor till Pontine-öarna
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Terracina till Ponza

Vi erbjuder uppskattningsvis upp till 9 avångar i veckan mellan Terracina och Ponza. Denna sträcka trafikeras av 2 rederier, Laziomar & NLG. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Terracina och Ponza.

Tidtabeller Terracina till Ponza

Färjor mellan Terracina och Ponza avgår vanligtvis från Terracina, ca 08:40. Överfarten tar ungefär 1h 15m.

Färjepriser mellan Terracina och Ponza

Priserna på en överfast från Terracina till Ponza varierar oftast mellan 815kr och 3230kr*. Genomsnittspriset är 1863kr*. De billigaste priserna mellan Terracina och Ponza är ca 373kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 1863kr*. Genomsnittspriset för en bil är 1380kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid. Dessa priser är baserade på sökningar gjorda under de senaste 30 dagarna och uppdaterades senast 21 Juli 2023.

Hur långt är det mellan Ponza och Terracina?

Det är ungefär 30.9 miles (49.7km) eller 26.8 sjömil mellan Terracina och Ponza.

Kan jag resa med bil mellan Terracina och Ponza?

Nej, inga rederier erbjuder just nu att resa med bil mellan Terracina och Ponza.

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Terracina och Ponza?

Ja, fotpassagerare kan resa med Laziomar, NLG mellan Terracina och Ponza.

För mer information, besök vår sida om Färjor från Italien till Pontine-öarna
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Terracina - Ponza Sammanfattning av rutt
Land för avresa Italien
Destination Land Italien
Antal operatörer 2
Operatörer Laziomar & NLG
Genomsnittligt pris 1883 kr.*
Genomsnittliga dagliga avgångar 1
Genomsnittliga veckovisa avgångar 9
Genomsnittlig seglingstid 1h 15m
Första färjan 08:40
Sista färjan 17:15
Avstånd 26 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2023-08-01.

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Terracina till Ponza?

  Färjeresan från Terracina till Ponza tar ungefär 1h 15m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Terracina - Ponza?

  1 färjebolag trafikerar sträckan mellan Terracina och Ponza, dessa är
  • NLG
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Terracina - Ponza?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Terracina - Ponza, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Terracina - Ponza?

  Ja, mellan Terracina - Ponza kan du resan utan bil med
  • NLG
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Terracina - Ponza?

  Nej, på denna sträcka kan du endast resa utan bil.
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Terracina - Ponza?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • NLG

Guide till Terracina

Terracina är en stad som ligger i den italienska provinsen Latina och cirka 55 km från sydöstra Rom. Den moderna staden finns på samma plats som den gamla staden. Den nuvarande piazzan är det antika romerska forumet, och den romerska trottoar av plattor med inskriptionen A. Aemilius AF en gång ifyllda med brons, är väl bevarade. Stenbeläggningen stöds av massiva välvda substrukturer, som sträcker sig runt de omgivande husen. Terracina mest ovanliga och slående plats är Tempel av Jupiter Anxur. Anxur var det antika Volscian namnet för staden; Jupiter har i allmänhet antagits vara guden till vem helgedomen invigdes. Huvuddelen av templet är borta, men den imponerande välvda basen kan på lång väg, och ingen besökare till Terracina bör missa en resa till den fascinerande kullen med sin fantastiska utsikt. På den östra sidan av staden, nedanför templet på kullen, är ett monument till romersk ingenjörs och beslutsamhet. För att förbättra vägen Via Appia kortade Trajan av klippan för att ge plats för vägen. Trafiken går fortfarande förbi detta 36m djupa snitt i berget, Pisco Montano; yxmärken och romerska siffror indikerar arbetarnas framsteg.

Färjor från stadens port ansluter Terracina till ön Ponza.


Guide till Ponza

Ponza är den största av Pontine öarna en attraktiv skärgård utanför den italienska kusten mellan Rom och Neapel. Med blått vatten och ett slående kuperat landskap är ön älskad av regelbundna besökare som försöker hålla dess charm en hemlighet. Ön är känd för sina blå grottorna som skapades av etruskerna. Bland dem är Ormar Grotto och den romerska Gallery en romersk tunnel som förbinder staden Ponza till (nu stängd) stor sandstrand som heter Chiaia di Luna på västra sidan. Ön har många arkeologiska ruiner synliga, inklusive egyptiska kanaane grekiska och feniciska Necropoli ruiner i mitten av ön. Det finns etruskiska ruiner på delar av ön rörig med romerska ruiner. En stor staty som heter Il Mamozio ("The Mummy") eller Il Mitreo som betyder mitra eller prästens hatt är en 3000 år gammal marmorstaty och hittades i hamnen. Föreställande en lokal ETRUSKISK konsul är det nu visas på ett museum i Napoli bakom skyddsplast där den återförenades med sitt huvud. Det är den äldsta kända etruskiska staty av sitt slag och extremt sällsynt.

Färjor tjänster från Ponza avgår till Neapel Terracina Formia och Anzio; det finns också bärplansbåtar (aliscafo) till Anzio och Formia som har restid på cirka 75 minuter.


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.