Färja från Termoli till San Domino

Termoli San Domino-linjen går mellan Italien och Tremitiöarna och trafikeras för tillfället av 3 rederier. Tirrenia kör upp till 10 gånger vecka, NLG 3 gånger per dag & Gruppo Armatori Garganici kör upp till 5 gånger vecka.

Det är totalt 36 avgångar vecka på sträckan Termoli San Domino mellan Italien och Tremitiöarna ombord 3 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Termoli och San Domino

 • Tirrenia
  • 10 avgångar per vecka 1 timme 15 min
  • Få pris
 • NLG
  • Avgår 3 gånger per dag 50 min
  • Få pris
 • Gruppo Armatori Garganici
  • 5 avgångar per vecka 1 timme 20 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Termoli San Domino

Priserna som visas är det genomsnittliga priset för enkel resa som våra kunder har betalat för den här överfarten. Priserna som visas är per person.

Guide till Termoli

Termoli är en stad belägen på den italienska adriatiska kusten i provinsen Campobasso i regionen Molise. Staden var en gång känd endast som en fiskehamn men på senare år har det blivit en populär semesterort för italienarna. Många av husen i gamla stan har återställts eller byggts om och målade i en rad olika pastellfärger. Stadens katedral, på det centrala torget, är från 1200- och 1300-talen och är tillägnad St. Mary of the Purification och är ett bra exempel på Apuliens romanska arkitektur. Katedralen innehåller reliker av stadens två skyddshelgon: Vassus av Lucera (San Basso) och Timothy. Stadens slott byggdes av County Robert I av Loritello under Normansk dominans på 1100-talet. Slottet var en del av ett större befästningssystem, inklusive en mur som omger hela staden, varav endast ett torn fortfarande kan ses.

Staden är känd för sina fantastiska stränder och klara vatten. Inom en radie av ca 25 km från Termoli kan besökare till staden nå städerna Larino, Casacalenda, Montorio och Montelongo som bevarar en livsstil som håller på att försvinna i andra, mer utvecklade, delar av Italien.

Termoli är den enda hamnen med året runt-färjor till Isole Tremiti.

Guide till San Domino

Ön San Domino ligger i Isole Tremiti skärgården i Adriatiska havet. Det finns fem öar i skärgården: San Domino, St Nicholas, Cretaccio, Capraia och Pianosa, och dessa öar bildar en kommun av Italiens Province of Foggia och utgör en del av nationalparken Gargano. Öarna kan datera sin historia tillbaka till järnåldern, dock styrdes skärgården under medeltiden av klostret Santa Maria a Mare ("Heliga Maria på havet") på San Nicola island, tydligen grundat här på den 900-talet av benediktinermunkar från Monte. Ön användes också för kvarhållande av politiska fångar under Mussolinis fascistiska regim. Idag är öarna ett viktigt turistmål på grund av deras kristallklara varma vatten. Av öarna i skärgården är San Domino den mest utvecklade ön för turism och har den enda sandstranden i skärgården.