Färja från Stari Grad till Civitanova Marche

Stari Grad Civitanova Marche-rutten går mellan Hvar och Italien. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Gomo Viaggi. Färjor avgår upp till 2 gånger vecka med en resetid på ca 4 timmar.

Färjetrafiken på Stari Grad Civitanova Marche-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Stari Grad och Civitanova Marche

  • Gomo Viaggi
    • 2 avgångar per vecka 4 tim
    • Få pris

Guide till Stari Grad

Stari Grad är en stad belägen på den norra sidan av ön Hvar i Dalmatien i Kroatien. Den ligger i slutet av en lång skyddad vik och anses vara en av de äldsta städerna i Europa. De äldsta delarna av staden förklarades ett världsarv av UNESCO. På grund av Stari Grads position i mitten av ön Hvar, har det varit en fristad för sjömän i århundraden, vilket välkomnades av stadens invånare. Stari Grad viken besöks fortfarande regelbundet av de flesta människor som reser med båt genom mellersta Dalmatien. En promenad genom Stari Grad centrum, längs smala gator och genom små torg, framkallar en känsla av det förflutna. Den mest framstående byggnaden i Stari Grad är Tvrdalj, en stor och väl bevarad befäst borg som en gång tillhörde den noterade kroatiska poeten Petar Hektorovic. Lägg märke till latin och kroatiska inskriptioner i väggarna och statyn av Petar Hektorovic framför slottet.

Från stadens hamn går färjetrafik till Pescara, Ancona, Rijeka, Korcula, Dubrovnik och Mljet.