COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Stari Grad - Ancona är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Hvar till Italien

Ombord på färjorna

Rederier som åker mellan Stari Grad och Ancona

    • 2 Sailings Weekly 9 hr 46 min
    • Get price

Färja från Stari Grad till Ancona

Stari Grad Ancona-rutten går mellan Hvar och Italien. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Jadrolinija. Färjor avgår upp till 2 gånger vecka med en resetid på ca 9 timmar 46 minuter.

Färjetrafiken på Stari Grad Ancona-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Stari Grad

Stari Grad är en stad belägen på den norra sidan av ön Hvar i Dalmatien i Kroatien. Den ligger i slutet av en lång skyddad vik och anses vara en av de äldsta städerna i Europa. De äldsta delarna av staden förklarades ett världsarv av UNESCO. På grund av Stari Grads position i mitten av ön Hvar, har det varit en fristad för sjömän i århundraden, vilket välkomnades av stadens invånare. Stari Grad viken besöks fortfarande regelbundet av de flesta människor som reser med båt genom mellersta Dalmatien. En promenad genom Stari Grad centrum, längs smala gator och genom små torg, framkallar en känsla av det förflutna. Den mest framstående byggnaden i Stari Grad är Tvrdalj, en stor och väl bevarad befäst borg som en gång tillhörde den noterade kroatiska poeten Petar Hektorovic. Lägg märke till latin och kroatiska inskriptioner i väggarna och statyn av Petar Hektorovic framför slottet.

Från stadens hamn går färjetrafik till Pescara, Ancona, Rijeka, Korcula, Dubrovnik och Mljet.


Guide till Ancona

Den moderna hamnstaden Ancona ligger i Le Marche i mellersta Italien. Regionen har vunnit i popularitet på senare tid, omtyckt för sin orörda natur och god mat, och medan Ancona i sig är inte en turiststad har mycket att erbjuda besökare. Ligger vid Adriatiska havet, så är Ancona cirka 200 km från staden Bologna och 280 km från Rom den italienska huvudstaden. Inbäddat mellan sluttningarna av Monte Astagno och Monte Conero, gjorde platsen det lätt för de ursprungliga bosättarna från Syracuse att försvara. Grundades omkring 386 f.Kr.. Besökare till Ancona kommer bli glada av den historiska staden på en kulle inte långt från hamnen. Grekiska handelsmän etablerat en Tyrian lila fabrik i staden och deras inflytande på området är anmärkningsvärt. Under romartiden hade staden ett eget myntsystem och grekiska talades i hela området.

Ancona är en mycket viktig hamnstad och har bra förbindelser med dess hamn till många andra platser. Det bästa och enklaste sättet att nå Ancona är med färja, som fungerar till destinationer inklusive Split, Rijeka, Zadar, Hvar, Korcula, Dubrovnik, Patras, Igoumenitsa och Dugi Otok