Färja från Stari Grad till Ancona

Stari Grad Ancona-rutten går mellan Hvar och Italien och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. SNAV trafikerar den här sträckan upp till 1 gånger per vecka med en restid på runt 10 timmar 15 minuter när Jadrolinija servicen kör upp till 2 gånger per vecka med en resetid från 9 tim 46 min.

Det finns totalt 3 linjer att välja på vecka om du vill åka Stari Grad Ancona-rutten mellan Hvar och Italien. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Stari Grad och Ancona

  • SNAV
    • 1 avgång(ar) per vecka 10 tim 15 min
    • Få pris
  • Jadrolinija
    • 2 avgångar per vecka 9 tim 46 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Stari Grad Ancona

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Stari Grad Ancona-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Stari Grad

Stari Grad är en stad belägen på den norra sidan av ön Hvar i Dalmatien i Kroatien. Den ligger i slutet av en lång skyddad vik och anses vara en av de äldsta städerna i Europa. De äldsta delarna av staden förklarades ett världsarv av UNESCO. På grund av Stari Grads position i mitten av ön Hvar, har det varit en fristad för sjömän i århundraden, vilket välkomnades av stadens invånare. Stari Grad viken besöks fortfarande regelbundet av de flesta människor som reser med båt genom mellersta Dalmatien. En promenad genom Stari Grad centrum, längs smala gator och genom små torg, framkallar en känsla av det förflutna. Den mest framstående byggnaden i Stari Grad är Tvrdalj, en stor och väl bevarad befäst borg som en gång tillhörde den noterade kroatiska poeten Petar Hektorovic. Lägg märke till latin och kroatiska inskriptioner i väggarna och statyn av Petar Hektorovic framför slottet.

Från stadens hamn går färjetrafik till Pescara, Ancona, Rijeka, Korcula, Dubrovnik och Mljet.

Guide till Ancona

Den moderna hamnstaden Ancona ligger i Le Marche i mellersta Italien. Regionen har vunnit i popularitet på senare tid, omtyckt för sin orörda natur och god mat, och medan Ancona i sig är inte en turiststad har mycket att erbjuda besökare. Ligger vid Adriatiska havet, så är Ancona cirka 200 km från staden Bologna och 280 km från Rom den italienska huvudstaden. Inbäddat mellan sluttningarna av Monte Astagno och Monte Conero, gjorde platsen det lätt för de ursprungliga bosättarna från Syracuse att försvara. Grundades omkring 386 f.Kr.. Besökare till Ancona kommer bli glada av den historiska staden på en kulle inte långt från hamnen. Grekiska handelsmän etablerat en Tyrian lila fabrik i staden och deras inflytande på området är anmärkningsvärt. Under romartiden hade staden ett eget myntsystem och grekiska talades i hela området.

Ancona är en mycket viktig hamnstad och har bra förbindelser med dess hamn till många andra platser. Det bästa och enklaste sättet att nå Ancona är med färja, som fungerar till destinationer inklusive Split, Rijeka, Zadar, Hvar, Korcula, Dubrovnik, Patras, Igoumenitsa och Dugi Otok