COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Santander - Cork är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Spanien till Irland

Rederier som åker mellan Santander och Cork

Färja från Santander till Cork

Få det bästa erbjudandet på färjeöverfarter mellan Spanien och Irland på Santander till Cork färjerutten med Direct Ferries och jämför andra alternative där det är möjligt.

Se tidtabeller och priser för alla Santander till Cork färjor för att försäkra dig om att du hittar det bästa priset för din färjeöverfart. Om det finns någon alternativ rutt som skulle göra att du sparar pengar så kommer vi ge dig det alternativet också.

Välj Santander Cork eller en alternativ färja till Irland från vår sökfunktion Tider & Priser och upptäck hur lätt det är att göra en bokning.

Guide till Santander

Den spanska staden och hamnen i Santander är huvudstad i den autonoma och historiska regionen Kantabrien på Spaniens nordkust. Staden ligger öster om Gijon och väster om Bilbao. Det finns många saker att göra och se i staden. Katedralen i Santander är definitivt värd ett besök. Den nedre templet ("cripta del Cristo") byggdes omkring 1200 på andra tidigare romerska byggnader och dess stil är en övergång från romansk till gotisk. Resterna av de heliga martyrerna (Emeterius och Celedonius) finns kvar. Den övre kyrkan byggdes mellan slutet av 1300- och 1400-talet.

Hamnen i Santander transporterar ca 150.000 passagerare varje år till Plymouth och Portsmouth i Storbritannien. Staden är ansluten med goda väg- och järnvägsanläggningar, som förbinder den med Portugal, spanska Costas och andra delar av Spanien. Det finns utmärkta faciliteter för färjepassagerare, inklusive en passagerarterminal i stadens centrum, som är en modern terminal med faciliteter inklusive telefoner, en souvenirbutik, banker, ett snabbköp, en restaurang och en turistinformationsdisk. Resetiden till Portsmouth är cirka 24 timmar och till Plymouth, 20 timmar.


Guide till Cork

Cork är en stad i sydvästra Irland, i provinsen Munster, som är den näst största staden i Irland och den tredje folkrikaste på ön Irland. Staden ligger på stranden av floden Lee, som delar sig i två kanaler i den västra delen av staden. Stadens kajer ligger på den östra sidan av staden där de två kanalerna konvergerar och sedan fortsätta att strömma ut till Lough Mahon och Cork Harbour. Själva staden ligger på ön i den del av floden Lee där det spricker.

Cork har arkitektiskt anmärkningsvärda byggnader som härstammar från medeltiden till modern tid, även om det enda byggnaden som återstår av den medeltida eran är Red Abbey. Staden har också två katedraler. St Marys katedral, ofta kallad Nordkatedralen, är den katolska katedralen i staden och påbörjades byggas år 1808. Dess distinkta torn lades på 1860-talet. St Fin Barre 's Cathedral serverar den protestantiska tron och är kanske den mer kända av de två, och är byggt på grunden av en tidigare katedral. Arbetet inleddes år 1862 och avslutades år 1879 under ledning av arkitekten William Burges.