COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

San Domino - Vieste är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Tremiti-öarna​ till Italien

Rederier som åker mellan San Domino och Vieste

    • 7 Sailings Weekly 2 hr 10 min
    • Get price

Färja från San Domino till Vieste

San Domino Vieste-rutten går mellan Tremiti-öarna​ och Italien. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Gruppo Armatori Garganici. Färjor avgår upp till 7 gånger vecka med en resetid på ca 2 timmar 10 minuter.

Färjetrafiken på San Domino Vieste-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till San Domino

San Domino är en ö som ligger i Isole Tremiti skärgården i Adriatiska havet, strax norr om Garganohalvön. Det finns fem öar i skärgården: San Domino, St Nicholas, Cretaccio, Capraia och Pianosa, och öarna bildar provinsen Foggia och utgör en del av nationalparken Gargano. San Nicolas är bebott sedan slutet av järnåldern och den romerska kejsar Augustus flytade sitt barnbarn Julia d.y hit, där hon avled efter 20 år. Under medeltiden styrdes skärgården av klostret Santa Maria a Mare ("Heliga Maria på havet") på San Nicolas, som grundades här på 900-talet av benediktinermunkarna från Monte. Öarna användes även för kvarhållande av politiska fångar under Mussolinis fascistiska regim. Idag är öarna är ett viktigt turistmål på grund av sina kristallklara varma vatten. Av öarna i skärgården är San Domino den mest utvecklade ön för turism och har den enda sandstranden i skärgården.


Guide till Vieste

Italienska staden Vieste är känd som huvudstad i Gargano. Staden, som har en befolkning på cirka 12.000 och är på den östligaste delen av Gargano halvön, värd under sommaren för att tusentals turister som badar på en av stadens härliga stränder under dagen och ta en promenad runt den trevliga staden centrum på natten. Gargano som idag är ett turistparadis var en gång en del av ett isolerat område och var oftast bara besökas av pilgrimer på väg mot helgedomen på Monte Sant'Angelo. Centro storico ligger på den steniga punkten San Francesco är fängslande med sin charmiga 1100-tals katedral som byggdes på platsen för en befintlig kyrka och har en serie steg som leder fram till dess ingång. Insidan av domkyrkan innehåller marmorporträtt föreställande Madonna och barnet och berättelser om Kristus och Jungfru. Inte långt från katedralen och stolt stående 43 meter över havet är slottet, ett av många som byggdes av Federick II år 1240 för att parera piratattacker, som senare ändrades på 1600--talet.