Färja från San Domino till Termoli

San Domino Termoli-rutten går mellan Tremitiöarna och Italien och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Tirrenia trafikerar den här sträckan upp till 9 gånger per vecka med en restid på runt 1 timme 15 minuter när NLG servicen kör upp till 3 gånger per dag med en resetid från 1 timme.

Det finns totalt 30 linjer att välja på vecka om du vill åka San Domino Termoli-rutten mellan Tremitiöarna och Italien. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan San Domino och Termoli

  • Tirrenia
    • 9 avgångar per vecka 1 timme 15 min
    • Få pris
  • NLG
    • Avgår 3 gånger per dag 1 timme
    • Få pris

Genomsnittligt pris för San Domino Termoli

Priserna som visas är det genomsnittliga priset för enkel resa som våra kunder har betalat för den här överfarten. Priserna som visas är per person.

Guide till San Domino

San Domino är en ö som ligger i Isole Tremiti skärgården i Adriatiska havet, strax norr om Garganohalvön. Det finns fem öar i skärgården: San Domino, St Nicholas, Cretaccio, Capraia och Pianosa, och öarna bildar provinsen Foggia och utgör en del av nationalparken Gargano. San Nicolas är bebott sedan slutet av järnåldern och den romerska kejsar Augustus flytade sitt barnbarn Julia d.y hit, där hon avled efter 20 år. Under medeltiden styrdes skärgården av klostret Santa Maria a Mare ("Heliga Maria på havet") på San Nicolas, som grundades här på 900-talet av benediktinermunkarna från Monte. Öarna användes även för kvarhållande av politiska fångar under Mussolinis fascistiska regim. Idag är öarna är ett viktigt turistmål på grund av sina kristallklara varma vatten. Av öarna i skärgården är San Domino den mest utvecklade ön för turism och har den enda sandstranden i skärgården.

Guide till Termoli

I italienska staden Termoli ligger i provinsen Campobasso i regionen Molise, vid Adriatiska havets kust. I det centrala torget finns en 12-talet katedral, tillägnad St Mary av rening. Det är ett bra exempel på Apuliens romansk arkitektur, och innehåller reliker stadens två beskyddare, Bassus och Timoteus. Den övre delen av fasaden förstördes av en jordbävning 1456, och blev också skadad av turken säck av staden i 1566. I barock tillägg togs bort i återställandet av 1930-1969, åter den byggnad till sitt ursprungliga utseende. Del av ett redan existerande basilika, byggdes på 11-talet under den ursprungliga, mindre domkyrka kallas Ecclesia Sanctae Mater, har hittat under byggnad.

Staden är känd för sina fantastiska stränder och klart vatten. Inom en radie av ca 25 km från Termoli besökare till staden kan nå hilltowns i Larino, Casacalenda, Montorio och Montelongo som bevarar en livsstil som håller på att försvinna i andra, mer utvecklade, delar av Italien.

Termoli är den enda hamnen med året runt färjor till Isole Tremiti.