Färja från Salina till Sapri

Salina Sapri-rutten går mellan Eoliska öarna och Italien. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Alicost. Färjor avgår upp till 6 gånger vecka med en resetid på ca 3 timmar 30 minuter.

Färjetrafiken på Salina Sapri-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Salina och Sapri

  • Alicost
    • 6 avgångar per vecka 3 tim 30 min
    • Få pris

Guide till Salina

Salina är en ö i dne Eoliska ögruppen som ligger strax norr om Sicilien i södra Italien. Salina är den näst största ön i skärgården och är indelad i tre områden: Santa Marina på den östra kusten, Malfa i norr och Leni i sydväst. Salina kan spåra sin historia tillbaka till den 400-talet, då är var en grekisk ö. Under denna period hette ön "Didyme", ett grekiskt namn som hänvisar till de två bergen som "tvillingar". Ön var bebodd redan på bronsåldern och har utvecklats och sedan övergiven många gånger under de efterföljande årtusendena. Största attraktionerna på ön är saltsjön vid Lingua som en gång var en plats för produktion av havssalt, därav namnet Salina ("saltkvarn" på italienska). Det finns också flera romerska gravar belägna på sluttningarna av Fossa och helgedomen Madonna del Terzito, som ligger mellan Malfa och Leni är Salinas religiösa centrum och lockar många pilgrimer på huvudfesten den 23 juli varje år.

Salina har två hamnar, Santa Marina och Rinella, som betjänas av färjor och flygbåtar från Neapel, Palermo, Reggio Calabria, Messina och Milazzo.